Van Digitale naar Omnichannel transformatie, door MediaMarkt

Categorie
Gepubliceerd op: 7 oktober 2022
Bijgewerkt op: 7 oktober 2022
Geschreven door
Ontwerp Zonder Titel (17)

Hoe is de digitale transformatie binnen MediaMarkt verlopen? En, hoe ziet de Omnichannel strategie en executie voor MediaMarkt er uit? Dit vertelt Shariar Khalili, Director Digital bij MediaMarkt BeNeLux op het hoofdpodium tijdens Shopping Today.

De ontwikkeling en het besef van retailers om een digitale transformatie te ondergaan, ligt inmiddels achter ons. We zitten nu midden in de volgende transformatie: Omnichannel. Tijdens deze presentatie neemt Shariar je mee in hoe MediaMarkt de volgende stap aan het zetten is om voor de klant de meest relevante consumentenelektronica omnichannel retailer van Europa te blijven en daarmee het marktleiderschap verder uit te bouwen. Hij vertelt je hoe de digitale transformatie binnen MediaMarkt is verlopen en hoe de omnichannel strategie en executie voor MediaMarkt eruit ziet.

We stellen Shariar alvast kort aan je voor. Het koppelen van fysieke winkels en winkelpersoneel aan een digitale winkel voor hulp of advies, is volgens Shariar een interessante ontwikkeling op het gebied van e-commerce voor retailers. De relevantie van next day delivery voor de klant neemt volgens hem juist af. ’’Het is in veel gevallen niet noodzakelijk om artikelen de volgende dag in huis te hebben. Het is echter wel een verwachting en beslissingsfactor voor de consument. Hier wordt tegenwoordig steeds vaker op ingespeeld door een groene/sustainable keuze te bieden die niet de volgende dag of met een auto wordt geleverd’’, vertelt Shariar. De grootste uitdaging voor de sector zijn volgens hem de macro-economische ontwikkelingen: van Covid-19 en de energie crisis tot aan inflatie. Hoe zal de koopkracht zich ontwikkelen en welke branche zal daar voor-/nadelen van ondervinden?

Krijg een kijkje in de keuken van Europa’s grootste consumentenelektronica retailer MediaMarkt, mis deze presentatie niet!

Hoe en waar kun je deze presentatie volgen?

Volg deze presentatie 13 oktober van 10.00 – 10.30 uur op het keynotepodium in DeFabrique in Utrecht.

Bekijk het hele programma en bestel jouw ticket(s)

 

Deel dit nieuwsartikel