Shoesme de winnaar van de Schoenen Award

Categorie
Gepubliceerd op: 25 april 2023
Bijgewerkt op: 25 april 2023
Geschreven door
Shoesme Shopping Awards

De Shopping Awards zijn de belangrijkste prijzen in Nederland voor e-commerce. In de subcategorie schoenen, wat valt onder de Mode categorie Powered by Dexport, wist Shoesme de Award te bemachtigen. In dit artikel vragen we aan Marianne Keijsers-Dijkstra hoe Shoesme dit wist te doen.

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

Shoesme, dat in de afgelopen 25 jaar is uitgegroeid tot een belangrijk kinderschoenenmerk, heeft ondertussen al ontelbaar veel kinderen voorzien van schoenen. Het bedrijf is inmiddels verkrijgbaar bij ongeveer 500 verkooppunten in Europa, heeft meerdere brandstores in Nederland, natuurlijk een webshop en het bedrijf beschikt over de grootste kinderschoenen collectie: "We zijn hét kinderschoenenmerk met de allergrootste kinderschoenen collectie in maat 18 t/m 38, geschikt voor kindjes die leren stappen, tot de grote stoere schoolkids en hippe tieners. Alles gebeurt op het hoofdkantoor in Tilburg: Van designen van onze schoenen, het bedenken van nieuwe concepten/merken, productfotografie tot aan marketing & sales", vertelt Marianne.

Waarom hebben jullie meegedaan met de Shopping Awards?

"Onze vorige webshop was verouderd, dus zijn we in 2022 ontzettend druk geweest met de ontwikkeling van onze nieuwe webshop. Migreren naar een nieuw e-commerce platform met een compleet nieuw design was een tijdrovend project waar ik samen met andere collega’s heel veel tijd en energie in heb gestoken", vertelt Marianne. Op 23 januari 2023 is de nieuwe webshop van Shoesme live gegaan en ontving het bedrijf gelijk veel positieve feedback vanuit haar eigen netwerk. Marianne geeft aan dat deze feedback al als heel leuk werd ervaren, maar ze was ook erg benieuwd hoe de nieuwe webshop werd ontvangen door de klanten én experts uit de branche. De Shopping Awards was hiervoor dé manier om objectieve meningen te ontvangen met waardevolle feedback.

Wat maakt jullie webwinkel zo bijzonder?

"De kracht en succes van Shoesme is dat we met een klein, toegewijd en gedreven team iedere dag met liefde aan ons doel werken: Ouders helpen met het shoppen van de állerleukste kinderschoenen. Natuurlijk met de beste online ervaring én brand experience" vertelt Marianne.

Volgens Marianne is het ontzettend belangrijk dat je als merk het verschil moet maken met inspiratie, brand experience én uitmuntende service: "Dit zijn de elementen waar wij het bij Shoesme (actief in een niche markt) van moeten hebben om het van de grote jongens te kunnen winnen én de reden waarom klanten graag bij het bedrijf shoppen", vertelt Marianne.

Ook geeft Marianne in het interview het belang aan dat je als merk leidend moet zijn met goede content en een uitgebreid assortiment: "Aan de andere kant zorgt een uitgebreid assortiment ook voor keuzestress en vragen bij klanten. Daarom hebben we veel tijd geïnvesteerd in goede en uitgebreide content én storytelling over onze schoenen en Shoesme. Ook hebben we de expertise en input vanuit onze klantenservice én winkelmedewerkers meegenomen. Zij staan ten slotte dagelijks in contact met de klant, weten alles over kindervoeten en natuurlijk alle ins en outs over de Shoesme collectie. Daarom hebben we regelmatig contact met klantenservice en onze winkels zodat offline naadloos aansluit op online", aldus Marianne. Volgens Marianne is de combinatie van onder andere bovenstaande punten wat het bedrijf zo uniek maakt en is dit ook doorslaggevend geweest in het winnen van de Award. 

Wat heeft het winnen van de award jullie gebracht?

Het winnen van de Award is voor Marianne een mooi compliment en een blijk van waardering: "Het is een super mooi compliment dat je met een vernieuwde webshop, die amper een maand live was, al zo’n mooie prijs in ontvangst mag nemen in de categorie schoenen. Dit laat meteen zien dat een award niet alleen is weggelegd voor de big boys in e-commerce, maar je als ‘kleinere’ e-tailer een serieuze kans maakt op zo’n felbegeerde award. Uiteraard is het ook een mooie blijk van waardering voor het gehele Shoesme team namens al onze klanten en de experts uit de branche", vertelt Marianne.  

Welke plannen hebben jullie nog voor de toekomst?

"We blijven natuurlijk investeren in inspirerende en goede content. Daarnaast blijven we doorgaan met het optimaliseren van de online ervaring op Shoesme.nl. Ook hebben wij internationale ambities. Shoesme.be is tegelijkertijd live gegaan met .nl, maar op korte termijn hopen wij ook Shoesme.com te lanceren en in de toekomst ook Shoesme.de ",vertelt Marianne.


Wil je meer weten over Shoesme en haar toekomstplannen?

BEKIJK DAN DE WEBSITE >

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp