IGO Promo, winnaar van de Mondu B2B Award

Categorie
Gepubliceerd op: 26 april 2023
Bijgewerkt op: 26 april 2023
Geschreven door
2023 03 23MRF 1753

De Shopping Awards zijn de belangrijkste prijzen in Nederland voor e-commerce. IGO Promo wist dit jaar de Mondu B2B Award te bemachtigen. De Award is een beloning voor de algemene kwaliteit van online activiteiten. In dit interview vragen wij aan Michael Brust, Europees Marketing & e-Commerce Manager & Category Management bij IGO Promo, hoe zij de Award wisten te bemachtigen.

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

IGO Promo, dat opgericht is in 1945, is gespecialiseerd in het leveren van promotieartikelen en gepersonaliseerde relatiegeschenken aan bedrijven en organisaties in heel Europa. Het bedrijf telt momenteel 64 werknemers, is actief in 13 landen en is een van de grootste verkopers van relatiegeschenken in Europa. Michael vertelt dat de transitie naar online hier veel aan heeft bijgedragen: “Vijf jaar geleden zijn we begonnen om ons online deel een stuk serieuzer aan te pakken. Drie jaar geleden hebben we hiervoor een serieus team samengesteld en echt de transitie gemaakt. Momenteel verloopt meer dan 80% van onze business via onze website”, vertelt Michael.

Welke case hebben jullie ingediend?

Deze groei wist IGO Promo in hun case goed toe te lichten. Nadat IGO Promo was opgegeven door een technische partner van het bedrijf, hadden ze gelijk een uitgebreide case opgesteld: “In onze case probeerde we om zo goed mogelijk onze digitale transformatie te laten zien en wat ons dit heeft opgeleverd. We hebben drie onderdelen uitgelicht waar wij uniek in zijn”, vertelt Michael. Aan de hand van onderstaande afbeelding werden deze drie onderdelen toegelicht.  

Een van die onderdelen ging over hoe IGO Promo haar assortiment heeft weten te verduurzamen. Michael geeft aan dat IGO Promo maatschappelijk verantwoord hoog in het vaandel heeft en denkt dat de jury hier ook van onder de indruk was. Naast het lanceren van I-Go Green, waarbij er op basis van het materiaal duurzaamheid labels aan de producten worden toegevoegd, werd ook het assortiment van het bedrijf verduurzaamd en heeft IGO Promo sinds 2004 al 18 miljoen euro weggegeven aan goede doelen.

Naast de stappen die het bedrijf heeft gemaakt op het gebied van duurzaamheid stond het bedrijf in hun case ook nog uitgebreid stil bij de resultaten die de digitale transformatie hen heeft gebracht. Zo gaf Michael bijvoorbeeld aan dat de projecten Product Management en Merch- & Searchandising hebben geresulteerd in een verdubbeling van de omzet.

Uit het oordeel van de jury is te blijken dat ook zij gecharmeerd waren van de digitale stappen die het bedrijf heeft gemaakt: “De doortastendheid waarmee IGO Promo de afgelopen jaren digitaal stappen heeft gezet, maakte enorme indruk op ons. Ook de groei waarin dit heeft geresulteerd op zowel cijfermatig als organisatorisch vlak is indrukwekkend”, aldus de jury.

Wat heeft het winnen van de Award jullie gebracht?

Michael geeft aan dat het winnen van de Mondu B2B Award meer heeft gebracht dan hij in eerste instantie had gedacht: “Ik wist wel dat het een bekende prijs is, maar toch had ik het compleet onderschat. In totaal moest ik vijf interviews geven wat ons bedrijf een heel mooi stukje exposure geeft. Daarnaast is het ook een stukje waardering en erkenning voor onze teamprestatie”, aldus Michael.


Wil je na het lezen nog meer weten over IGO Promo?

Neem dan een kijkje op hun website >

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp