Samenwerking geeft impuls aan arbeidsmarkt e-commercesector

Categorie
Gepubliceerd op: 15 maart 2022
Bijgewerkt op: 29 april 2022
Geschreven door
Handen Schudden 800 X 400

E-commerce Nederland en Thuiswinkel.org gaan samenwerken. Beide organisaties hebben de ambitie om de e-commercesector verder te brengen en te helpen professionaliseren. E-commerce Nederland doet dat op de sociaaleconomische thema’s als arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen. Thuiswinkel.org als belangenbehartiger voor de hele e-commerce sector in Nederland. De samenwerking zoeken en elkaars krachten benutten is een logische stap, zo concluderen beide organisaties.

Vergelijkbare ambities

Eind 2021 werd E-commerce Nederland opgericht met als doel de sector nog sterker te maken door samenwerking en meer banen te creëren voor de toekomst. Voorzitter Daan Hermes: “We willen goed sociaaleconomisch beleid bevorderen en dat gebeurt onder meer via de e-commerce-cao die we bieden. Deze cao geldt straks voor alle e-commercebedrijven, zowel in de food als non-food producten. Zo ontstaat een uniform sociaal kader dat past bij de sector. We streven naar een eigen en moderne pensioenregeling. Ook willen we scholing- en ontwikkelmogelijkheden voor de sector optuigen en kennisdeling rond innovatie stimuleren via samenwerkingen. Daarmee wordt rust, stabiliteit en een gelijk speelveld gecreëerd. In Thuiswinkel.org vinden we een kwalitatieve partner die al e-learnings aanbiedt en met het ShoppingTomorrow-programma werkt aan innovatie in de sector. Samenwerken en de krachten bundelen wordt dan een natuurlijke, logische stap.”

Groeikansen, ook voor medewerkers

“De e-commercebranche biedt veel kansen en heeft een mooi toekomstperspectief. Wij delen de visie en ambitie van E-commerce Nederland dat het werken aan arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden in combinatie met leven lang ontwikkelen past bij een volwassen sector die e-commerce is”, vult Marlene ten Ham, algemeen directeur Thuiswinkel.org, aan. “De e-commercebranche loopt voorop in het innoveren van de retail met veel groeimogelijkheden voor medewerkers. Tegelijkertijd is de arbeidsmarktkrapte een enorme uitdaging. Met deze samenwerking delen we onze kennis en maken we de sector nog interessanter voor huidig en aankomend personeel.”

Snelgroeiende sector

Eerder besloot ook Koninklijke INretail om E-commerce Nederland te steunen en daarmee de oprichting van een nieuwe werkgeversorganisatie te bespoedigen. INretail vindt dit passen bij de veranderingen in de retail. De e-commercesector groeit snel en het economisch belang stijgt zowel in omvang als in werkgelegenheid. In 2021 werd in de sector een omzet van € 30,6 miljard (+16%) gerealiseerd.

 

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Marlene ten Ham
Marlene Ten Ham 400X400

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp