QLS breidt AutoStore na vijf maanden verder uit!

Categorie
Gepubliceerd op: 17 april 2023
Bijgewerkt op: 17 april 2023
Geschreven door
QLS 800 X 400 Autostore
Business Partner

Na de oplevering van de tweede AutoStore in oktober vorig jaar, kondigt onze business partner QLS aan om deze verder uit te breiden. De uitbreiding is nodig in verband met de aanhoudende groei die QLS doormaakt met haar fulfilment dienst.

Quincy Boogers, mede-eigenaar van het familiebedrijf uit Dordrecht, zegt het volgende over de uitbreiding: ”De afgelopen maanden zijn enorm leuk maar druk voor ons geweest. Onze huidige klanten hebben een mooie groei doorgemaakt en ook onze sales afdeling heeft enorm sterke resultaten geboekt. De prognose is dat wij dit jaar tussen de 35 en 45 procent gaan groeien”, aldus Quincy.

Demi Boogers, mede-eigenaar van QLS, vertelt dat de uitbreiding is aanbesteed bij Lalesse Logistic Solutions, die ook het eerste gedeelte van de AutoStore heeft geplaatst bij QLS. “Wij hebben een goed gevoel bij Lalesse. Ze zijn in staat om met ons mee te denken en te schakelen op de snelheid waarmee wij groeien. Wij ervaren de samenwerking als zeer positief en zijn blij om samen weer een volgende stap te zetten! Door deze stap verzekeren wij onze klanten dat wij ook in de toekomst de kwaliteit kunnen leveren die zij van ons verwachten” aldus Demi Boogers.

Uitbreiden naar 110.000 bakken

De huidige AutoStore heeft een capaciteit van 70.000 bakken. Dit wordt uitgebreid met 40.000 bakken om een totale capaciteit van 110.000 bakken te bereiken. De uitbreiding moet aankomende september gerealiseerd zijn. Naast een uitbreiding van het aantal bakken worden er tientallen robots toegevoegd aan het systeem. In totaal moeten er in september meer dan 105 robots over de AutoStore rijden. Naast dat de uitbreiding de verdere groei van QLS mogelijk maakt, zorgt dit er ook voor dat QLS verder kan verduurzamen. “Door de verdere uitbreiding van de AutoStore en de zonnepanelen op ons eigen pand zorgen wij dat alle pakketten van onze klanten zo duurzaam mogelijk worden ingepakt. Daarnaast is de AutoStore voor ons een prachtig visitekaartje voor potentiële klanten. In ons pand hebben wij een balkon gecreëerd dat uitkijkt over de AutoStore. Hierdoor geven wij klanten een kijkje in de keuken van de automatisering. Hier krijgen wij vele leuke en positieve reacties op!” vertelt de directie ons.

Ambitieuze plannen voor komende periode

Naast de uitbreiding van de AutoStore heeft QLS nog meer ambitieuze plannen de komende periode. Zo wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de plannen om ook de rest van de automatisering uit te breiden. Het netwerk aan lopende banden wordt verder uitgebreid en gekoppeld aan het nieuwe gedeelte van de AutoStore. Ook zal er een derde inpakmachine worden toegevoegd aan de automatisering. Hierdoor kan een nog groter gedeelte van de pakketstroming via een inpakmachine automatisch worden ingepakt. “Zo halen wij nog meer lucht uit de pakketten en kunnen wij klanten een groter arsenaal dozen bieden. Verduurzaming en tegelijkertijd de kosten zo laag mogelijk houden voor onze klanten is hét speerpunt van de nieuwe uitbreiding”.


Wil je meer weten over uitbreiding of over de mogelijkheden bij onze business partner? 

BEKIJK DAN DE WEBSITE >

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

  • Europese Unie beschermt consumenten tegen misleidende duurzaamheidsclaims

    Gepubliceerd op 24 april 2024
    Categorie

    Europese Unie neemt maatregelen om consumenten in e-commerce te beschermen tegen misleidende marketingpraktijken. Lees meer in dit artikel.

    Wetgeving Europa
  • Q&A SEA

    Gepubliceerd op 23 april 2024
    Video

    Tijdens deze Q&A gaven expert Yannick van der Ven en Sander van der Aa van Happy Horizon een korte introductie over het onderwerp en daarna hebben zij verschillende vragen beantwoord over SEA binnen e-commerce.

    SEA 800 X 400 (1)
  • Klantcontact na de aankoop, essentieel maar waarom?

    Gepubliceerd op 23 april 2024
    Kennisartikel

    Hoe bestrijd je als webshop onpersoonlijke reclame, en waarom moet je juist na de aankoop het contact met de klant zo goed mogelijk inrichten?

    Klantcontact
  • Thuiswinkel Markt Monitor Dashboard

    Gepubliceerd op 18 april 2024
    Kennisartikel

    Vergelijk jouw eigen prestaties met de branche via het online dashboard, exclusief voor leden en businesspartners.

    Online Marketing Data Statistieken Op Beeldscherm En Mobiele Telefoon 800X400