DeOnlineDrogist.nl, winnaar van de Drogisterijen Award

Categorie
Gepubliceerd op: 18 april 2023
Bijgewerkt op: 18 april 2023
Geschreven door
Online Drogist 800X400

De Shopping Awards zijn de belangrijkste prijzen in Nederland voor e-commerce. In de subcategorie Drogisterijen, wat onder de categorie Persoonlijke Verzorging Powered by Riverty valt, wist De Online Drogist de prijs te bemachtigen. In dit interview vragen wij aan Adrianne Tuk, Marketing Directeur van DeOnlineDrogist.nl, hoe zij de Award wisten te winnen. 

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

De Online Drogist is een webwinkel gespecialiseerd in de verkoop van drogisterij-artikelen zoals vitamines, voedingssupplementen, verzorgingsartikelen (mass market maar ook dermacosmetica), gezondheidsproducten en nog veel meer. De drie eigenaren Joachim de Boer, Wouter Bruin en Arno Engberts zijn vijftien jaar geleden begonnen met de verkoop van een beperkt assortiment, waarbij toen het accent lag op producten die zich goed leenden voor verkoop op afstand, zoals incontinentiemiddelen of een zwangerschapstest. Adrianne geeft aan dat het aanbod al snel werd uitgebreid: “Doordat de vraag alle verwachtingen overtrof is het bedrijf al binnen een halfjaar opgeschaald naar een volwaardig assortiment,. Sindsdien is De Online Drogist niet meer weg te denken uit het online drogisterijlandschap”, aldus Adrianne.

Waarom hebben jullie meegedaan met de Shopping Awards?

Adrianne spreekt vol trots over het winnen van de Award: “Het is een mooie prijs, waarmee zowel het publiek als vak-experts zich uitspreken over wie de beste webwinkels zijn in hun categorie. Het is een ontzettende eer om de prijs te winnen en winst was natuurlijk ons doel! Bovendien is het erg waardevol om de feedback van de klanten en vakexperts te ontvangen”, vertelt Adrianne.

Wat maakt jullie webwinkel zo bijzonder?

De Online Drogist zet bij alles wat ze doen de klant op nummer 1. Adrianne geeft aan dat de klantenservice van het bedrijf hier een belangrijke rol inspeelt: “Onze klantenservice, wat uit een team van enkel gediplomeerde drogisten bestaat, is voor ons cruciaal om de klant op nummer 1 te zetten. Zo kunnen wij onze klanten goed advies geven en inhoudelijk op een hoog niveau helpen. Daarnaast willen we ook alles omtrent de bestelling zo goed mogelijk doen. Dat betekent een overzichtelijke website die volledig inhouse wordt beheerd door onze programmeurs. Zo kunnen we snel nieuwe tools en functionaliteiten implementeren. Bovendien hebben we een ruim assortiment, goede prijzen, snelle levertijden en als er onverhoopt iets mis gaat, een goede en snelle oplossing. Ik denk dat de combinatie van dit alles ons deze Award heeft opgeleverd”, geeft Adrianne aan.

Wat heeft het winnen van de award jullie gebracht?

“Het is natuurlijk heel mooi om jezelf een jaar lang de beste online drogist van Nederland te noemen! Dat brengt bij alle collega's een gevoel van trots met zich mee. Daarnaast geeft het natuurlijk ook vertrouwen aan (toekomstige) klanten en zet het ons weer meer op de kaart”, aldus Adrianne.

Welke plannen hebben jullie nog voor de toekomst?

Adrianne geeft aan dat De Online Drogist nog lang niet stil zit. Het bedrijf heeft dan ook mooie plannen voor in de toekomst: “We blijven onze website door-ontwikkelen voor de meest optimale winkelbeleving. Ook zullen we dit jaar onze e-mailmarketing naar een hoger level brengen (meer marketing automation en personalisatie inzetten). Verder zijn we druk bezig met onze merk-strategie. De Online Drogist is al sinds 2013 de grootste online drogisterij van Nederland, maar groot is niet meer genoeg. De wereld is aan het veranderen, de klant wil meer, de concurrentie neemt toe en hebben zelf ook veel mooie plannen. Daarom scherpen we dit jaar onze merk-strategie aan, waarmee we een heldere, eigen positie in de markt in zullen nemen, met een eigen stem, verhaal en persoonlijkheid. Zodat De Online Drogist als merk sterker en bekender wordt”, vertelt Adrianne.


Wil je meer weten over De Online Drogist?

BEZOEK DAN DE WEBSITE >

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp