Nieuwe business partner: SoftwareMatching.io

Categorie
Gepubliceerd op: 5 februari 2024
Bijgewerkt op: 5 februari 2024
Geschreven door
Thuiswinkel 800 X 400 Aangepast
Business Partner

Thuiswinkel.org heeft een nieuwe business partner: SoftwareMatching.io. Het bedrijf richt zich op de B2B markt en geeft andere bedrijven een objectief advies waarmee zij de perfecte keuze kunnen maken als het gaat om software. In een interview vertelt Bas Rutten, COO bij SoftwareMatching.io, ons alles over de trots van het bedrijf, de uitdagingen die zij hebben en hoe SoftwareMatching.io de leden van Thuiswinkel.org verder kan helpen.

Waar zijn jullie het meest trots op?

Bas spreekt met trots over het feit dat SoftwareMatching.io hun visie en ideaal om heeft weten te zetten naar een product en dienst: “Ons product en dienst zet het klantbelang voorop en levert echt een bijdrage aan de digitalisering van het MKB in Nederland en straks ook daarbuiten. Wij vonden dat de markt van bedrijfssoftware veel te veel het belang van de leverancier voorop stelde. Hierdoor bleef de eindklant achter met alle negatieve gevolgen. Er was geen enkel echt objectief adviespunt, tenzij je een heel hoog uurtarief betaald voor een dure consultant. En dit hebben wij nu goed voor elkaar, echt een win-win situatie!”. Aldus Bas.

Wat is op dit moment jullie grootste uitdaging?

“De online concurrentie is voor ons heel groot, vooral omdat de boodschap op veel websites hetzelfde is. Achter de schermen gaat het anders, maar dat is voor de klant natuurlijk lastig om te zien. We proberen dit op te lossen door zoveel mogelijk informatie te verstrekken en te laten zien wat er ook achter de schermen gebeurd, bijvoorbeeld in een interview als deze”, zegt Bas.

Daarnaast vertelt Bas ook dat beurzen zoals de Webwinkel Vakdagen helpen en dat ze ook kwalitatief goede artikelen schrijven waar je echt iets aan hebt.

Hoe kunnen jullie de leden van Thuiswinkel.org verder helpen?

Bas vertelt dat juist de e-commercebedrijven erg afhankelijk zijn van hun software. SoftwareMatching.io helpt de leden van Thuiswinkel.org daarom op verschillende manieren verder: “Heb je bijvoorbeeld te maken met voorraadbeheer, handelen in verschillende valuta, fulfilment door verkoop via bol. of Amazon, dan moet je wel een systeem hebben wat daar geschikt voor is. Dit zijn immers de belangrijkste processen waar je bedrijf op draait en daar wil je geen hickups in hebben. Wij helpen daarbij om specifiek voor de benodigde automatisering het juiste systeem te vinden binnen e-commerce”, vertelt Bas.

Welke adviezen heb je voor onze leden?

Bas sluit het interview af met drie adviezen voor de leden van Thuiswinkel.org:

  • “Ga niet zomaar af op free trials van software die vaak beschikbaar worden gesteld bij wijze van een proefperiode, maar doe echt gedegen onderzoek. Het doel van free trials of “gratis” software is uiteraard om je naar een betaalde variant te krijgen wat met slimme trucs wordt gedaan. Voor je het weet zit je dadelijk dankzij een gratis versie of trial vast aan een product omdat het inmiddels in je bedrijf is geïntegreerd.

  • Als je opzoek gaat naar nieuwe software of je bestaande software wil vervangen maken veel bedrijven de fout om te gaan denken in functionaliteiten, oftewel wat moet de software kunnen. Het gevaar hiermee is dat je het einddoel uit het oog verliest. Begin dus altijd bedrijfskundige doelstellingen te bepalen: wat wil je bereiken en ga daarna pas nadenken over wat je daarvoor nodig hebt.

  • Natuurlijk een beetje preken voor eigen parochie, maar het is wel waar: Zorg dat je altijd advies inwint vanuit objectieve bronnen. Zoals al eerder aangegeven is het speelveld niet gelijk, hoe aardig de verkoper of consultant van de softwareleverancier ook is en hoe goed deze persoon je business ook lijkt te begrijpen (en waarschijnlijk ook echt doet). Vergeet niet dat zij dag in dag uit alleen maar bezig zijn met hun software en klanten en dus een heel ander kennisniveau hebben dan jij, al ben je zelf nog zo goed met software. Je bent hoe dan ook nooit een gelijkwaardige gesprekspartner op kennisniveau”, sluit Bas af.

Wil je meer weten over SoftwareMatching.io? Bezoek dan de website van onze business partner.

BEZOEK DE WEBSITE

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Bas Rutten

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp