Nieuwe business partner: QLS

Categorie
Gepubliceerd op: 24 februari 2023
Bijgewerkt op: 24 februari 2023
Geschreven door
QLS Autostore Thuiswinkel.Org[1]
Business Partner

Thuiswinkel.org heeft een nieuwe business partner: QLS. We spreken met Quincy Boogers, mede-eigenaar van QLS over het bedrijf. In dit artikel lees je meer over de uitdagingen, de ontwikkelingen en hoe QLS de leden van Thuiswinkel.org verder kan helpen.

Waar zijn jullie het meest trots op?

“Wij zijn het meest trots op de snelle groei van QLS en op het feit dat het een familiebedrijf is. Je kan het zien als een uit de hand gelopen hobby van onze familie. Twintig jaar geleden is Patricia Boogers (mijn moeder) begonnen met de pakketdienst service. Om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn bieden wij sinds 2015 ook fulfilment aan voor webshops“, aldus Quincy.

Ontwikkeling en automatisering heeft altijd hoog op het lijstje gestaan bij QLS. Voor Quincy is het goed om te zien dat zij deze passie kunnen uitvoeren binnen hun bedrijf in Dordrecht: “In Dordrecht hebben wij een AutoStore met een capaciteit van 65.000 bakken. Mede door onze familiaire insteek en vooruitstrevende werkwijze bedienen we momenteel meer dan 1.500 webshops. Passie voor e-commerce en samengroeien naar online succes heeft geleid tot waar wij nu staan”, vertelt Quincy.

Hoe en waardoor laten jullie je inspireren?

"Onze klanten zijn onze grootste inspiratiebron. Wij vinden het belangrijk om in de behoefte van onze klant te voorzien. Doordat wij vaak in gesprek zijn met klanten zorgt dit voor feedback waar wij mee aan de slag kunnen gaan. Het sparren met klanten vinden wij daarom erg belangrijk. We leren hier namelijk erg veel van”, geeft Quincy aan.

Wat is op dit moment jullie grootste uitdaging? En hoe pakken jullie deze uitdaging aan?

“Onze grootste uitdaging van dit moment is dat wij als organisatie groeien van een MKB-bedrijf naar een groot bedrijf. Hier komt erg veel bij kijken. We willen namelijk voorkomen dat we als bedrijf te snel groeien, het mag namelijk niet ten kosten gaan van onze service en kwaliteit. Daarnaast wil je als familiebedrijf de touwtjes in handen houden en dat is soms moeilijk. We hebben er de afgelopen periode voor gekozen om op elke afdeling de juiste mensen neer te zetten”, aldus Quincy.

Welke belangrijke online ontwikkelingen zie je op de korte en lange termijn?

Quincy Boogers geeft aan dat er op korte- en lange termijn veel ontwikkelingen aankomen. “Om onze klanten nog beter te voorzien van onze diensten is ons IT-team de afgelopen twee jaar flink uitgebreid. Naast ons IT-team zijn ook de andere afdelingen gegroeid qua personeel. Als wij kijken naar de ontwikkelingen dan zal de AutoStore opnieuw uitgebreid worden. De huidige AutoStore heeft een capaciteit van 65.000 bakken en wordt uitgebreid tot 150.000 bakken”, vertelt Quincy.

“In kwartaal 4 van 2022 is er een nieuwe AutoStore gebouwd en door de drukte die aanhoudt, merken we dat we nu stevig door moeten pakken. Naast deze ontwikkeling gaan wij nog meer automatiseren. Wat dacht je van de retouren? Op dit moment wordt dit nog handmatig gedaan, maar wij streven ernaar om een gedeelte van dit proces te automatiseren met nog meer lopende banden die naar onze AutoStore gaan”, vertelt Quincy.

Verder speelt duurzaamheid ook een belangrijke rol bij QLS: “Het dak van ons pand is al een tijd voorzien van zonnepanelen, onze pakketten worden door de inpakmachine zo klein mogelijk gemaakt en verder gebruiken wij ook milieuvriendelijk opvulmateriaal en willen we op lange termijn nog meer gaan verduurzamen”, geeft Quincy aan.

“Een mooie ontwikkeling die eraan zit te komen is het zelf sorteren van de pakketten. Wij werken met logistieke vervoerders die ervoor zorgen dat de pakketten naar de sorteerslag gaan. Via deze methode slaan wij een stap over en worden de pakketten direct vervoerd naar de overslagcentra. Zo kunnen onze pakketten nog sneller worden verzonden”.

Hoe kunnen jullie de leden van Thuiswinkel.org verder helpen?

“Wij kunnen de leden van Thuiswinkel.org ondersteunen door de logistiek van webshops volledig of deels uit handen te nemen. Dit doen wij door fulfilment, pakketdienst en software aan te bieden. Doordat wij duizenden pakketten verzenden per dag kunnen wij de leden van Thuiswinkel.org scherpe tarieven aanbieden voor o.a. DHL en PostNL zendingen. Daarnaast zorgt onze AutoStore en inpakmachine ervoor dat wij nog sneller, voordeliger en efficiënter kunnen produceren. De AutoStore, oftewel het geautomatiseerde magazijn zorgt voor:
- Verhoogde picksnelheid
- Nauwkeurigheid
- Verminderde ecologische voetafdruk
- Betrouwbaarheid

Wil je niet de volledig de logistiek uitbesteden van je webshop? Wij halen dan de pakketten bij jou op. Onze logistieke vervoerders zorgen er uiteindelijk voor dat de pakketten bij de eindconsument komen voor fulfilment en pakketdienst“, vertelt Quincy.

Welke 3 adviezen heb je voor onze leden?

 1. “Bespaar tijd en geld door de logistiek van je webshop uit te besteden. Profiteer van schaalvoordelen en houd meer tijd over voor andere belangrijke zaken voor je webshop.
 2. Zorg ervoor dat de logistiek van je webshop duurzaam is. Gebruik milieuvriendelijk opvulmateriaal, zorg ervoor dat de pakketten zo klein mogelijk worden gemaakt met zo min mogelijk lucht i.v.m. de CO2-uitstoot.
 3. Voorkom logistieke fouten. Onze AutoStore zorgt ervoor dat de orders snel en nauwkeurig worden gepicked“, sluit Quincy af.

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij QLS?

BEKIJK DAN HUN WEBSITE >

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Thuiswinkel Markt Monitor Dashboard

  Gepubliceerd op 18 april 2024
  Kennisartikel

  Vergelijk jouw eigen prestaties met de branche via het online dashboard, exclusief voor leden en businesspartners.

  Online Marketing Data Statistieken Op Beeldscherm En Mobiele Telefoon 800X400
 • Embedded Lending als kans voor jouw bedrijf

  Gepubliceerd op 17 april 2024

  Embedded Finance gaat een stap verder dan traditionele bancaire diensten: financiële functies worden hierbij geïntegreerd in platforms en andere SaaS-oplossingen. Rabobank biedt een breed assortiment hiervan aan.

  Ondernemerschap
  Business Partner
 • Dit is waarom customer loyalty zo belangrijk is

  Gepubliceerd op 4 april 2024
  Kennisartikel

  Loyale klanten zijn waardevolle klanten. Ze keren vaker terug naar je webshop, besteden meer en kosten minder dan nieuwe klanten. Daarnaast bevelen ze je webshop vaker aan en delen ze meer data. Alleen, hoe maak je van je klanten loyale klanten? 

  Customerloyalty2
 • Data: Het nieuwe goud?

  Gepubliceerd op 28 maart 2024
  Kennisartikel

  Veel e-commerceorganisaties zetten data al succesvol in om hun prestaties verder te optimaliseren. Binnen het mkb zijn er echter veel bedrijven die de eerste stappen met data nog moeten zetten. Deze bedrijven hebben mensen nodig die begrijpen wat een e-commercebedrijf nodig heeft op het gebied van data en wat data voor een e-commercebedrijf kan betekenen.

  Data Binaire Code Digitaal 800X400