Nieuwe business partner: Go Online.nl

Gepubliceerd op: 28 september 2022
Bijgewerkt op: 28 september 2022
Geschreven door
Go Online.Nl 800 X 400
Business Partner

Go Online.nl is de nieuwe business partner van Thuiswinkel.org. Het bedrijf is gespecialiseerd in SEO en helpt bedrijven om de vindbaarheid van hun webshop te verbeteren. Het team is de motor achter de successen van het bedrijf en in dit artikel worden deze successen besproken.

Waar zijn jullie binnen Go Online het meest trots op?

“Wij zijn het meest trots op ons team, ons team is echt de motor van ons bedrijf. We merken een enorme samenhang en betrokkenheid bij Go Online, mede daardoor heerst er een fijne cultuur om in te werken. Dit is volgens ons dan ook de reden dat onze kern zo lang bij ons blijft. Hierdoor zijn we in een korte tijd gegroeid van een kleine organisatie naar een middelgrote organisatie. En denken we dat we in de nabije toekomst zeker nog meer nieuwe collega’s kunnen verwelkomen.”

Hoe laten jullie je inspireren?

“We weten onze inspiratie uit verschillende bronnen te halen. Denk bijvoorbeeld aan het nieuws, congressen, onze relaties en klanten, de e-Academy van Thuiswinkel.org, jaarlijkse trainingen en vakbladen. Daarnaast, hoe gek het misschien ook klinkt, komt onze inspiratie eveneens door het afschakelen door middel van vakanties. Juist door verandering van omgeving kunnen de beste ideeën ontstaan.”

Wat is op dit moment jullie grootste uitdaging? En hoe pakken jullie deze uitdaging aan?

“Onze grootste uitdaging momenteel is eigenlijk de Custom Woocommerce installatie. Bij onze setup hebben wij Wordpress en WooCommerce teruggebracht naar de basis. Hiermee zorgen we ervoor dat onze basis wordt uitgebreid met geavanceerde functionaliteiten. Daarnaast zijn we pro-actief bezig om een serie van integraties met de beste leveranciers klaar te zetten. Met deze serie van integraties hoeft er per klant, indien nodig, alleen maatwerk worden aangepast. De volledige integratie hoeft dan niet meer plaats te vinden. Deze uitdaging is noodzakelijk om aan de eisen van onze klanten te blijven voldoen. En, daarnaast is het ook een van onze Unique Selling Points, hiermee kunnen we concurreren met de grote namen als Magento, Bigcommerce en Shopify.”

Welke belangrijke online ontwikkelingen zie je op de korte en lange termijn?

“Nu de coronatijd voorbij is zien we op korte termijn langzaam de piek in online aankopen afnemen. Op de lange termijn denken wij dat marketplaces minder gebruikt zullen gaan worden. In de markt is natuurlijk een stijging te zien in D2C, waar merken hun producten zelf aan de consument aanbieden. De consument kan het product rechtstreeks bij het merk kopen.”

Hoe kan Go Online.nl de leden van Thuiswinkel.org verder helpen?

“Wij kunnen leden van Thuiswinkel.org ondersteunen en helpen bij het verbeteren van de vindbaarheid van hun webshop. Daarnaast zijn wij ook in staat een maatwerk webshop voor leden te ontwikkelen en te integreren met diverse systemen. Wij delen graag onze kennis, zodat andere leden meer omzet met hun webshop kunnen realiseren.”

Welke drie adviezen heb je voor onze leden?

“Als eerste willen wij anderen altijd adviseren om niet alleen in de technische kant van de website te investeren, maar ook in de vindbaarheid ervan. In de praktijk blijkt dat juist de combinatie van een goed gebouwde technische website die zichtbaar is voor meer omzet zorgt."

"Ons tweede advies is om een cultuur te creëren waarbij mensen voor je willen werken. Dit is mogelijk door medewerkers zichzelf te laten motiveren, tijd vrij te maken voor privézaken en het afschalen van een 40-urige werkweek naar een 36-urige werkweek. Dit heeft uiteindelijk bij ons veel meer productiviteit opgeleverd." 

"Tot slot willen wij graag leden adviseren niet alles zelf te willen doen. Besteed dus ook werkzaamheden uit aan een gespecialiseerd bureau. Niet iedereen kan alles weten en even goed uitvoeren. Weet dus waar je sterke en zwakke punten liggen. Zoek een bureau die je hierbij kan ondersteunen of dit werk zelfs uit handen kan nemen. Daardoor kun jij je focussen op hetgeen wat jij wél goed kan.”


Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Go Online.nl?

GA DAN NAAR HUN WEBSITE >

Deel dit nieuwsartikel