Podcast: "We schudden politiek Den Haag op"

Categorie
Gepubliceerd op: 26 september 2022
Bijgewerkt op: 26 september 2022
Geschreven door
Podcast Kitty (900 X 500 Px)

Marlene ten Ham, directeur bij Thuiswinkel.org, was onlangs te gast bij de podcast van hoogleraar Kitty Koelemeijer. Kitty en Marlene gingen in gesprek over de ontwikkelingen binnen de e-commercesector. Hoe kunnen we het online landschap veilig en duurzaam houden voor toekomstige generaties? En welke rol spelen Thuiswinkel.org, de overheid en Marlene daarin?

Tijdens het gesprek hebben Kitty en Marlene  het over de nieuwe strategie van Thuiswinkel.org, de uitdagingen van een volwassen sector, het creëren van een veilige online wereld, het belang van duurzaam online winkelen en de rol van de lokale, landelijke en Europese politiek. De e-commercesector ontwikkelt zich en is volwassen aan het worden, waardoor er ook meteen politiek naar de sector gekeken wordt.

“In Brussel proberen ze de online markt beter te begrijpen en hier wet- en regelgeving voor te bedenken”, vertelt Marlene. “Het is onder andere aan Thuiswinkel.org om daarop in te spelen en bij te sturen. Dat doen we door een ander geluid te laten horen. Daarmee schudden we politiek Den Haag op.”

Tijdens de podcast wordt ook gesproken over fragmentatie van wet- en regelgeving in Europa, de innovatiekracht, en hoe verantwoord en veilig ondernemen eruit kan zien. Benieuwd wat Marlene en Kitty hierover te zeggen hebben?

Luister dan hier de podcast

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Marlene ten Ham
Marlene Ten Ham 400X400

Deel dit nieuwsartikel