Nieuwe business partner: Anthesis-Climate Neutral Group

Categorie
Gepubliceerd op: 20 maart 2024
Bijgewerkt op: 22 maart 2024
Geschreven door
Anthesis
Business Partner

Thuiswinkel.org heeft een nieuwe business partner, namelijk: Anthesis-Climate Neutral Group. We spreken vandaag met Emma Cuijpers, Carbon Advisor, over het bedrijf en over hoe zij de leden van Thuiswinkel.org verder kunnen helpen. 

Waar zijn jullie het meest trots op?

Emma vertelt dat ze trots is op het feit dat ze zijn gegroeid van startup naar scale-up, en uiteindelijk zelfs tot onderdeel van Anthesis, het grootste team van duurzaamheidsprofessionals wereldwijd. Daarnaast vindt Emma dat Anthesis-CNG al een aantal mooie klanten heeft geholpen en daarmee echt impact heeft gemaakt. Ze licht dit toe met de klantcase bij bol.: "Samen met bol. hebben we allereerst de volledige CO2-uitstoot van hun processen in kaart gebracht (footprinting), gevolgd door reductiedoelen volgens de regels en richtlijnen van het Parijsakkoord. Bol. reduceert zoveel mogelijk van hun uitstoot. Wat overblijft compenseren ze met onze klimaatprojecten die aan de strengste internationale eisen voldoen. Een mooi begin van de ambitie om duurzamer te winkelen", aldus Emma.

Kan je ons meer vertellen over jullie bedrijf en missie?

"We zijn opgericht in 2002 als Climate Neutral Group. Sindsdien hebben we meer dan 4.000 bedrijven over de hele wereld ondersteund om hun CO2-uitstoot te verminderen en ruim 20 miljoen ton CO2 gecompenseerd. Na 20 jaar zijn we gefuseerd met Anthesis. We zijn nu wereldwijd actief om klimaatactie te ondernemen, de natuur te herstellen en het leven van miljoenen mensen te verbeteren", vertelt Emma.

“We zijn een B-Corp gecertificeerd bedrijf en dat merk je ook echt. Alle medewerkers zijn heel gemotiveerd om echt impact te maken, dat staat bij ons bovenaan.”

Hoe kunnen jullie de leden van Thuiswinkel.org verder helpen?

Emma geeft aan dat ze de leden van Thuiswinkel.org graag adviseren over hoe ze hun CO2 kunnen reduceren en compenseren, en hoe ze kunnen werken aan circulariteit: "Voor (online) retailers zit de CO2-uitstoot grotendeels in de producten die aangeboden worden. Dit is vaak zelfs meer dan 90% van de totale klimaatimpact. We berekenen de uitstoot van geleverde producten, we duiken de supply chain in en maken een Carbon Life Cycle Assessment (LCA, een voetafdruk van de uitstoot van een product). Als je hiermee aan de slag gaat, denk dan ook aan certificering, zodat je product zichtbaar het label ‘Climate Certification’ mag dragen", aldus Emma.

Hoe zie je de toekomst van duurzaam ondernemen en de rol van Anthesis-Climate Neutral Group daarin?

“Doordat we nu onderdeel zijn van Anthesis wereldwijd hebben we zoveel meer expertise in huis op alle gebieden van duurzaamheid; van ESG-strategie, afval, circulariteit en water tot carbon. Dat is gaaf om te merken en biedt veel kansen. We hebben een grote rol om bedrijven te begeleiden en te supporten op weg naar meer duurzaamheid en CO2-reductie. We zijn ervan overtuigd dat een gezonde toekomstbestendige bedrijfsvoering samen kan gaan met het nemen van klimaatverantwoordelijkheid, met name voor retailers”, aldus Emma.

Welke 3 adviezen heb je voor onze leden?

Emma rondt het interview af met een drietal adviezen gericht aan de leden van Thuiswinkel.org, waarbij ze benadrukt dat het essentieel is om het hele bedrijf te betrekken bij initiatieven rond duurzaamheid en CO2-reductie. Het is cruciaal dat deze waarden door de gehele organisatie gedragen worden, door iedereen. Daarnaast moedigt ze aan om actief op zoek te gaan naar tips en tricks van andere bedrijven en kennispartners. De samenwerking met deze partijen kan helpen om processen te versnellen, zodat je niet zelf alles hoeft uit te vinden. Ten slotte, onderstreept ze het belang van actie over woorden. "Niet praten maar doen," adviseert ze, waarbij ze de leden aanspoort om simpelweg te beginnen met het implementeren van deze adviezen.


Wil je meer weten over Anthesis- Climate Neutral Group en de mogelijkheden bij onze business partner?

Neem dan een kijkje op hun site 

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

© De Profielfotograaf Climate Neutral Group 5866 Px 2

Deel dit nieuwsartikel