Nieuwe business partner: Yours Value Logistics

Categorie
Gepubliceerd op: 22 december 2023
Bijgewerkt op: 15 februari 2024
Geschreven door
YVL 800 X 400

Thuiswinkel.org heeft een nieuwe business partner: Yours Value Logistics. Lars Gruijters, Propositie Manager, vertelt in dit artikel meer over de uitdagingen van het bedrijf, de ontwikkelingen die zij zien en over hoe Yours Value Logistics de leden van Thuiswinkel.org verder kan helpen. 

Waar zijn jullie het meest trots op?

We zijn ontzettend trots op de sterke groei en ontwikkelingen die we samen met onze partners de afgelopen jaren hebben doorgemaakt. Het is belangrijk dat we ons als logistiek partner continu blijven verbeteren om de vragen vanuit onze partners te kunnen invullen. Dit zie je onder andere terug in ons warehouse, waarin we hebben geïnvesteerd op het gebied van capaciteit, duurzaamheid en automatisering. Ons warehouse is BORG4 gecertificeerd, wat de hoogste beveiligingscertificering is, waardoor ons warehouse bij uitstek geschikt is om producten met een hoge waarde in te plaatsen. Daarnaast vinden we de communicatie met onze partners ontzettend belangrijk. We zijn gegroeid op vlak van inzichtelijkheid en responsetijd door te investeren in de juiste tooling hiervoor.

Hoe en waardoor laten jullie je inspireren?

Onze partners zijn een belangrijke bron van inspiratie voor ons. We zijn constant met ze in gesprek en weten in welke richting de partner zich ontwikkelt, we praten actief met alle partners over de toekomstige ontwikkelingen van de organisatie. Zij geven diverse zaken aan, waar wij de vertaling naar toekomstige wensen en behoeften maken. De dialoog stelt ons in staat om onze dienstverlening continu te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van zowel onze partners als de markt. Wij laten ons daarnaast ook inspireren door de ontwikkelingen in de markt. Deze verandert continu en kent vele trends. Hierbij is het zaak om te achterhalen welke ontwikkelingen en kansen zich voordoen, en daarbij kijken hoe die ons ons verder kunnen helpen.

Wat is op dit moment jullie grootste uitdaging? En hoe pakken jullie deze uitdaging aan?

De grootste uitdaging is denk ik de onrustige wereld waar we momenteel in leven. Er is veel gaande in de wereld en dat heeft allemaal invloed op het bedrijfsleven. Of het nu gaat over de inflatie van de afgelopen jaren of de conflicten in de wereld: het heeft op verschillende manieren invloed op het leven en daarmee natuurlijk ook op ons. We proberen deze uitdagingen aan te pakken door zelf de rust te bewaren, maar vooral ook te blijven communiceren met onze partners. We hebben een duidelijke koers voor ogen en met onze mensen zorgen we ervoor dat de organisatie rustig blijft. Door hecht te blijven met onze partners en te blijven communiceren, helpen we elkaar door deze vreemde tijden heen en versterken we elkaar. Dit doen we door bijna dagelijks contact te hebben en afspraken te maken.

Welke belangrijke online ontwikkelingen zie je op de korte en lange termijn?

Op de korte termijn zien we dat het aantal online winkels (webshops) het aantal fysieke winkels ingehaald heeft. Ondernemers willen hun klanten op verschillende manieren bereiken en daarbij zijn online winkels een belangrijk element. Daarnaast wordt het steeds laagdrempeliger om een webshop te bouwen. Tools als Shopify zorgen ervoor dat mensen met een paar drukken een eigen webshop kunnen bouwen.

Op de lange termijn is de verwachting dat digitalisering zich verder doorzet. Bedrijven zullen hun processen steeds meer willen optimaliseren en met de komst van AI zal dit zich razendsnel gaan doorzetten. Buiten dat bedrijven het zien als een investering met een positieve ROI op de lange termijn, helpt het ook bij de ontwikkeling van het bedrijf. In de logistieke sector zie je de digitalisering ook verder toenemen. Hiermee worden de menselijke foutjes er steeds meer uitgehaald, wat zorgt voor positieve feedback vanuit eindklanten. Daarmee is onze partner ook weer geholpen. 

Hoe kunnen jullie de leden van Thuiswinkel.org verder helpen?

Als logistiek partner zouden wij diverse leden kunnen helpen bij hun logistieke processen. We verzorgen het inslaan van de producten, het opslaan van de producten en verwerken van de orders die zij binnenkrijgen. Daarnaast kunnen we onze partners ook ondersteunen bij het retourproces. We voorzien leden graag van logistiek advies en kunnen hen helpen bij logistieke vraagstukken, zoals: “Moet ik mijn proces uitbesteden of in-house houden?”.

We kunnen leden ondersteunen die al een webshop hebben, maar zeker ook die nog een webshop willen bouwen. Dit doen we met onze e-commercekoppeling aan platformen. Tenslotte hebben we Value Added Services, waarmee we ervoor zorgen dat onze partners net een extra touch kunnen toevoegen aan hun orders. Hiermee kunnen zij zich onderscheiden van hun concurrenten.

Kortom, we kunnen zowel grote als kleine ondernemingen helpen ongeacht in welke fase ze zitten.

Zijn jullie ook crossborder actief?

Ja, buiten dat we partners in Amerika en Europa hebben, leveren we ook in de hele EU. Hiermee bedienen we enorm veel landen. Daarmee kunnen we leden ondersteunen die door heel de EU willen leveren. 

Welke 3 adviezen heb je voor onze leden?

  • Kijk kritisch naar je eigen logistieke proces en probeer te achterhalen waar nog winst te behalen valt. Merk je dat je processen nog niet soepel verlopen? Heb je problemen met producten die retour komen? Of gaat er steeds iets mis bij een vervoerder? Wees kritisch op wat er gebeurt en kijk naar een passende oplossing.
  • Kijk met een open blik naar het vraagstuk: “Is het slim om mijn logistieke proces uit te besteden?”. Door de drukte is er vaak weinig tijd om hier echt goed over na te denken, terwijl het voor veel ondernemers zowel direct als indirect enorme positieve impact op het logistieke proces op kan leveren.
  • Blijf jezelf verbeteren waar mogelijk. De markt verandert zo ontzettend snel en dus is het zaak om in het spoor van de markt te blijven. Daarom is het raadzaam om te kijken naar welke ontwikkelingen jouw bedrijf verder kunnen helpen. Stilstaan is achteruit gaan.

Wil je na het lezen meer weten over Yours Value Logistics of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? 

BEZOEK DAN DE WEBSITE > 

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp