“Nieuw noodpakket moet direct beschikbaar zijn voor relevante webwinkeliers”

Categorie
Gepubliceerd op: 7 mei 2020
Bijgewerkt op: 28 januari 2021
Spaarvarken

Gisteravond maakte het kabinet bekend dat de maatregelen om de uitbraak van het coronavirus te beperken worden versoepeld. Dit zal gaan via een stappenplan waarmee bedrijven voorzichtig aan worden opengesteld voor een anderhalvemetersamenleving. 

Daarnaast werd er een tweede noodpakket aangekondigd om bedrijven te compenseren voor gederfde inkomsten of doorlopende kosten. Thuiswinkel.org zet zich in om ervoor te zorgen dat webwinkels waar nodig hier ook direct van kunnen profiteren.

Thuiswinkel.org is blij met de aangekondigde versoepelingen want over het algemeen zijn deze goed voor het bedrijfsleven. Sectoren die voorzichtig weer opengaan maken de impact van de recessie immers minder diep en dat kan uiteindelijk positief uitpakken voor de bestedingen van consumenten.

De impact van de versoepelingen is voor (online) retail verder nog beperkt. “De inspanningen van Thuiswinkel.org blijven er voorlopig op gericht om samen met de vervoerders vooral de logistiek draaiend te houden”, vertelt Martijn Hos van Thuiswinkel.org. “Ook de komende tijd zullen consumenten iets meer geduld moeten hebben dan ze misschien gewend zijn.”

Tweede noodpakket

Daarnaast vindt Thuiswinkel.org het goed dat het kabinet werkt aan een tweede noodpakket voor het bedrijfsleven. De vraag is daarbij wel in welke mate het kabinet tegemoet gaat komen aan meer doorlopende lasten dan loon of huur. De belangenvereniging blijft overigens ook scherp op het eveneens beschikbaar stellen van deze maatregelen voor pure players. “We willen natuurlijk niet een nieuwe versie van de TOGS-regeling, waarbij je als webwinkelier op basis van een ‘verkeerde’ SBI-code of het ontbreken van een bedrijfsadres naast de regeling grijpt of veel langer moet wachten”, aldus Hos.

Deel dit nieuwsartikel