Lampdirect.nl: “Meten is weten, acteer niet op gevoel”

Categorie
Gepubliceerd op: 6 augustus 2018
Bijgewerkt op: 15 januari 2021
Geschreven door
Ledlampen Uit Zakje

Ze hebben meer dan 25 jaar ervaring in de verlichtingsindustrie. Ooit als Nederlandse webshop begonnen in 2008, maar inmiddels verkopen ze in 14 verschillende landen in Europa. Hoe onderscheidt Thuiswinkel Zakelijk-lid Lampdirect.nl zich van haar concurrenten en wat is volgens CEO Bram van der Linden de sleutel tot duurzaam succes?

Bram vertelt dat ze één kantoor met showroom hebben in de buurt van Eindhoven – de lichtstad. Vanuit daar werken alle adviseurs aan de beste oplossing voor hun klanten. “Wij zijn trots op de hoeveelheid energiebesparing die wij hebben kunnen realiseren voor alle bedrijven die wij hebben bediend, we zijn echter nog lang niet klaar!”, vertelt Bram. Hij geeft daarbij aan dat het meer is dan alleen het leveren van de bestelde producten, ze proberen ook te kijken naar aspecten waar het bedrijf in eerste instantie niet aan denkt. Duurzaamheid is iets waar Lampdirect.nl sterk in gelooft. Per klant proberen ze te kijken naar de meest duurzame oplossing. LED lampen –en LED armaturen zijn namelijk enorm energiebesparend, maar er zijn bij veel klanten nog misverstanden over dit soort lampen en die twijfels proberen ze weg te nemen.

Je kunt van elk bedrijf iets leren

Lampdirect.nl laat zich vooral inspireren door anderen. “Wat ik doe is kijken naar succesvolle ondernemers; wat onderscheidt ze van de rest? Ik denk namelijk dat je, ongeacht de branche, van elk bedrijf wat kunt leren. En als je die elementen samenpakt en samensmeedt tot iets unieks, dan kun je succesvol zijn met een webshop. Je ziet dat een Coolblue of bol.com zich alleen focussen op de Nederlandse markt. Ik geloof heel sterk dat als je een goed product of idee hebt je dit niet alleen in Nederland kunt verkopen maar ook in het buitenland.”

Datagadreven werken leidt tot succes

Bram geeft aan dat data de sleutel tot succes is. “Het is misschien een open deur, maar ik zie het in de praktijk nog vaak niet gebeuren: meten is weten, acteer niet op gevoel. Alles wat Lampdirect.nl doet is datagedreven. En zeker met online ontwikkelingen als voice search die eraan komen. Ik denk dat degene die de combinatie weet te maken tussen opkomende online ontwikkelingen en datagedreven werken het uiteindelijk zal winnen. Maak het de klant zo eenvoudig mogelijk bij je te kopen en neem de klant aan de hand.”

Vertrouwen op data was een uitdaging toen Lampdirect.nl besloot in het buitenland te gaan verkopen. “Voordat je cross-border gaat acteren heb je natuurlijk geen data over dat land, je moet het gewoon proberen”, vertelt Bram. Lampdirect.nl werkt met speciale teams van adviseurs voor elk land waarin ze verkopen. Deze teams hebben hun verschillende marktbenaderingsstrategieën afgestemd op het desbetreffende land.

Lid van Thuiswinkel Zakelijk vanwege betrouwbaarheid

“In eerste instantie zijn we lid geworden omdat we graag betrouwbaarheid wilden uitstralen, en bevestiging van een externe partij is daarbij altijd fijn. Daarbij komt dat we wilden voorkomen dat potentiële klanten die ons niet kennen zich zouden gaan afvragen of wij wel te vertrouwen zijn. Door het Thuiswinkel Zakelijk-logo voorkom je dat toch meer. Dat zie je dan ook terug in de conversie”, besluit Bram.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp