La Boutique: “Connecting you to local shops”

Categorie
Gepubliceerd op: 20 oktober 2021
Bijgewerkt op: 20 oktober 2021
Geschreven door
Interview La Boutique

La Boutique is een nieuwe online marktplaats die shoppers via een gebruiksvriendelijke app in contact brengt met lokale retailers. La Boutique helpt lokale winkeliers meer klanten te trekken door hen in staat te stellen hun producten eenvoudig online te verkopen en relaties op te bouwen met het winkelend publiek. Én het biedt shoppers het gemak om producten direct bij lokale winkels te bestellen en deze dezelfde dag nog duurzaam te laten bezorgen. Via dit interview stelt deze nieuwe business partner van Thuisiwnkel.org zich graag aan je voor. We praten met Stephane Kattie, directeur van La Boutique, over het bedrijf, de uitdagingen waar ze voor staan en belangrijke e-commerceontwikkelingen. Tot slot heeft Stephane nog een aantal goede tips voor (online) retailers.

Kun je in het kort iets vertellen over La Boutique?

"Wij zijn een nieuw bedrijf met als doel om lokale retailers te helpen de kloof tussen de offline en online winkels te overbruggen en de betrokkenheid van de shopper te vergroten via onze lokale online marktplaats. Dit doen we door retailers een app te bieden waarmee ze eenvoudig bestellingen, producten en klanten kunnen beheren en door lokale logistiek te bieden.

Bij lokale aankopen kunnen klanten hun aankopen binnen een paar uur of dezelfde dag ontvangen en La Boutique brengt de bestelling op elektrische fietsen van de winkel naar de klant.”

Wat is op dit moment jullie grootste uitdaging? En hoe pakken jullie dit aan?

“De grootste uitdaging is om winkels te laten zien dat het samenvoegen van hun online en offline aanwezigheid niet tijdrovend hoeft te zijn en het succes van hun fysieke winkels niet in de weg hoeft te staan. We pakken deze uitdaging aan door rechtstreeks met winkels te praten over hun zorgen en voorkeuren en de tool te verbeteren op basis van feedback.”

Welke belangrijke online ontwikkelingen zie je op de korte termijn?

“De klanten van vandaag zijn meer online-savvy en verwachten dat winkels aan hun behoeften voldoen. In de mobiele wereld verwachten klanten opties voor online winkelen die compatibel zijn met hun smartphones. Bovendien willen klanten een meer gepersonaliseerde online ervaring en zijn ze bereid hun gegevens te delen om hun winkelervaring te vergemakkelijken. La Boutique wil een online winkelervaring creëren die naadloos en gepersonaliseerd is, en waarbij shoppers de controle hebben over hun gegevens.

Aangezien consumenten eraan gewend zijn geraakt hun pakjes sneller te ontvangen en (web)winkels hun logistieke mogelijkheden uitbreiden, zullen er steeds snellere verzendopties komen. Daarnaast zijn mensen ook op zoek naar groenere bezorgopties naarmate ze zich meer bewust worden van de milieu-impact van de moderne handel. Door hun nabijheid tot het winkelend publiek kunnen lokale winkels de verwachtingen op dit vlak overtreffen en ons platform wil helpen om dat te realiseren.”

En welke op de lange termijn?

"Retailers zullen steeds vaker kiezen voor een omnichannelaanpak als antwoord op de toenemende verwachtingen van klanten op het gebied van gemak, transparantie en snelheid. Ons platform helpt winkels om hun offline en online activiteiten samen te voegen, waardoor ze beter kunnen inspelen op klanten en tegelijkertijd een meer gepersonaliseerde winkelervaring kunnen bieden.

De toenemende toepassing van omnichannel zal leiden tot een diepere integratie van de onlinesystemen in de fysieke locatie, waardoor meer aantrekkelijke ervaringen in de winkel mogelijk worden zoals virtuele spiegels, mobiele winkelhulpen en gepersonaliseerde aanbevelingen. Op de lange termijn zie ik winkels digitale aanbiedingen sturen naar shoppers in de buurt om hen te verleiden in hun winkel langs te komen.”

Waarom zijn jullie business partner geworden van Thuiswinkel.org?

“Ik geloof dat La Boutique en Thuiswinkel.org vergelijkbare doelen hebben om retailers online succesvoller te maken. We willen de ontdekking en aankoop van lokale goederen vergemakkelijken en tegelijkertijd retailers voorzien van tools om de offline-online kloof te overbruggen. Door samen te werken met Thuiswinkel.org hopen we retailers en gelijkgestemde partners te bereiken die ons kunnen helpen onze visie te verwezenlijken.”

Tot slot: welke concrete tips (adviezen) heb je voor onze leden?

“Ten eerste zou ik zeggen dat het digitaliseren van de fysieke winkel voor lokale Brick and Mortar Stores kansen biedt om de verkoop, maar ook de efficiëntie in de winkel te verbeteren. Door de offline en online winkels samen te voegen, kunnen retailers echt voordeel halen uit hun fysieke locaties. Online verkopen mag niet ten koste gaan van wat je in de winkel hebt, en vice versa.

Verkopen via een hyperlokale online marktplaats zoals La Boutique verhoogt niet alleen de betrokkenheid en verkoop voor winkels, maar stelt hen ook in staat hun klanten beter te leren kennen. Online verkoop en marktplaatsen kunnen ook persoonlijk zijn. Het is niet alleen een zwarte doos waar wat producten in gaan. Je kunt het ook gebruiken om diepere relaties met je klanten te creëren die verder gaan dan de grenzen van je fysieke winkel."

La Boutique is in augustus geselecteerd als de Bubble App van de dag.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp