IKEA, winnaar Wonen Award

Categorie
Gepubliceerd op: 6 juni 2023
Bijgewerkt op: 6 juni 2023
Geschreven door
Sawads 800 X 400

De Shopping Awards zijn de belangrijkste prijzen in Nederland voor e-commerce. In de subcategorie Wonen, wat valt onder de categorie Home, Living & Work Powered by Pay, wist IKEA de Award te bemachtigen. In dit artikel vragen we aan Christian Markwat, Country E-commerce Integration Manager bij IKEA, hoe zij de Award wisten te winnen.

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

BILLY, KLIPPAN, PAX en IVAR, bijna elke Nederlander kent deze iconen van Zweeds functioneel en betaalbaar design ondertussen wel. Eind jaren '70 opende IKEA haar eerste winkel in Nederland en nu telt het bedrijf momenteel 13 winkels die klanten kunnen bezoeken. Daarnaast kunnen de klanten tegenwoordig ook online terecht bij het uitgebreide assortiment van IKEA: “We verkopen een breed aanbod van functionele artikelen om jouw huis een echt thuis te maken. We bieden een wereld aan ideeën en slimme oplossingen voor de keuken, slaapkamer, woonkamer, en alle accessoires die je nodig hebt vind je ook bij IKEA”, vertelt Christian.

Waarom hebben jullie meegedaan met de Shopping Awards?

Over de deelname aan de Shopping Awards vertelt Christian dat ze bij IKEA benieuwd waren naar hoe de Nederlandse consument hun webshop ervaart: “Uit de feedback van onze klanten krijgen we al een goede beoordeling, maar we wilden dit ook graag via een ander kanaal toetsen. We hebben bewust de Shopping Awards niet vooraf via onze eigen kanalen gedeeld om echt de mening van de Nederlandse consument (en natuurlijk de jury) te krijgen”, aldus Christian .

Wat maakt jullie webwinkel zo bijzonder?

Bij IKEA zetten ze in op een consistente ervaring, en volgens Christian is dit een van de punten wat het bedrijf zo bijzonder maakt: “We zetten in op een consistente ervaring, ongeacht hoe onze klanten met ons in aanraking komen. Dit kan online via de website, via social media of offline in de winkel en bijvoorbeeld via de telefoon. De inspiratie die onze klanten in de fysieke winkel goed op kunnen doen, proberen we ook online terug te laten komen. We zien dat deze combinatie heel goed aansluit bij de behoeften van de Nederlandse consument”, vertelt Christian.

Wat heeft het winnen van de award jullie gebracht?

Voor Christian is de winst van de Award een erkenning voor alle inspanningen van de teams. Na het succes gevierd te hebben geeft Christian aan dat ze bij IKEA kritisch blijven op hun eigen werk. Het bedrijf ziet nog veel aanknopingspunten om het ook de komende tijd beter te doen: “Ook de komende periode gaan we weer diverse afdelingen in de winkels aanpakken. Tegelijkertijd nemen we dan ook de online content kritisch onder de loep. De aanpassingen van de fysieke winkel en online gaan namelijk hand in hand. Daarnaast hebben we net een toffe nieuwe feature op de website en in de IKEA app gelanceerd, genaamd IKEA Kreativ. Deze nieuwe feature stelt je in staat om een ruimte in je eigen huis in te richten in een live 3D versie. De app geeft aanbevelingen op basis van AI, waar we echt de toekomst in zien”, sluit Christian af.


Wil jij nou meer weten over de plannen van IKEA?

BEZOEK DAN DE WEBSITE >

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp