Gall & Gall, winnaar Drinken Award

Categorie
Gepubliceerd op: 24 mei 2023
Bijgewerkt op: 24 mei 2023
Geschreven door
Shoppingawards (1)

De Shopping Awards zijn de belangrijkste prijzen in Nederland voor e-commerce. In de subcategorie Drinken, wat valt onder de categorie Eten & Drinken, wist Gall & Gall de Award te bemachtigen. In dit artikel vragen we aan Annemijn Hofdijk, Manager Online bij Gall & Gall, hoe zij de Award wisten te winnen. 

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

In 1884 stond de 33-jarige Maria Gall aan de wieg van het huidige Gall & Gall. Als stoere zakenvrouw begon zij de slijterij – wijnhandel 'Firma Wed. H.J.T. Gall' in de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat. Daarna openden vele nieuwe (fysieke) winkels en in 2014 startte de webwinkel gall.nl. Met 600 verkooppunten, Gall.nl en 2.750 medewerkers is Gall & Gall de grootste drankenspeciaalzaak van Nederland. Medewerkers van het bedrijf zijn specialisten én liefhebbers die heel enthousiast kunnen worden van mooie verhalen achter de fles. De kennis en deze verhalen wordt gebruikt om klanten te helpen aan de perfecte fles voor ieder moment, zowel in de winkel als op gall.nl.

Waarom hebben jullie meegedaan met de Shopping Awards?  

Gall.nl, wat sinds vorig jaar is gecertificeerd door Thuiswinkel.org, werkt dagelijks aan verbeteringen van haar webwinkel: "We willen de klant nog beter helpen in het maken van de juiste keuze. Het meedoen aan de Shopping Awards geeft veel inzicht in wat de klanten nu precies van ons vinden. Dit was voor ons een belangrijke reden om deel te nemen", vertelt Annemijn. 

Naast het feit dat ze bij Gall & Gall bezig zijn om de website iedere dag beter te maken, heeft Gall.nl in 2021 een redesign ondergaan: "Hier stond inspiratie en het verhaal achter de fles centraal. Ook op deze manier proberen we de klanten te helpen om ze gemakkelijk de juiste fles te kunnen laten kiezen. Iets wat ons echt bijzonder maakt", geeft Annemijn aan.

Wat heeft het winnen van de award jullie gebracht?  

"Het winnen van de award heeft ons vooral heel trots gemaakt. We zijn trots om te zien dat, waar wij elke dag heel hard aan werken, ook door onze klanten gewaardeerd wordt. Dat is waar wij het uiteindelijk allemaal voor doen", vertelt Annemijn. 

Welke plannen hebben jullie nog voor de toekomst?  

Het bedrijf is momenteel druk bezig met het uitrollen van hun omnichannel propositie. Hiermee willen ze ervoor zorgen dat de winkel en Gall.nl elkaar steeds meer versterkt: "Inmiddels kan je in onze winkels al het gehele assortiment bestellen van Gall.nl en ook komt de winkel (nog) meer centraal te staan bij de bezorging van online orders. We kiezen voor een duurzamere manier van bezorgen. De bestelling wordt in de winkel verzameld uit de eigen winkelvoorraad en per fiets thuisbezorgd of klaargelegd om af te halen. Dit past goed bij onze ambitie. Daarnaast is NIX18 een van de belangrijkste uitgangspunten bij het nieuwe bezorgmodel. Als Gall & Gall vinden wij het onze maatschappelijke rol om alcohol op een verantwoorde manier te verkopen", sluit Annemijn af. 


Wil je meer weten over Gall.nl?

BEZOEK DAN DE WEBSITE > 

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp