De vijf merken van Topgeschenken

Categorie
Gepubliceerd op: 24 mei 2023
Bijgewerkt op: 24 mei 2023
Geschreven door
7. Topgeschenken

Topgeschenken Nederland BV is opgericht in 1999 door Edwin van Arkel en beschikt, onder de vijf merken Topbloemen.nl, Toptaarten.nl, Topfruit.nl, Topgeschenken.nl en Topbloemen.be, over een breed scala aan producten. We spreken met Heleen Beukers, Manager Marketing en Category Management bij Topgeschenken, over de geschiedenis en uitdagingen van het bedrijf.

Begonnen vanuit een bloemenwinkel in Hoofddorp

Het bedrijf dat is begonnen met het bezorgen van bloemen wist al snel door te groeien. Na in 2015 Geschenkbezorgen BV overgenomen te hebben kon het bedrijf onder de vijf merken haar assortiment uitbreiden. Het uitgebreide assortiment is volgens Heleen niet het belangrijkste waar het bedrijf zich op onderscheid: “We schakelen snel met de regionale bloemist waardoor de producten snel geleverd kunnen worden, daarnaast is de kwaliteit van onze producten hoog en kunnen we ons onderscheiden met onze klantenservice. Punten die onze klanten als prettig ervaren”, aldus Heleen.

Een hoog reviewcijfer

Dat de klanten dit als prettig ervaren blijkt ook wel uit de reviews die ze bij Topbloemen.nl ontvangen. Een 9,1 als gemiddeld cijfer uit meer dan 300.000 reviews maakt Heleen erg trots: “We hebben een hele hoge reviewscore en dat is super positief. De punten waar wij ons op proberen te onderscheiden komen terug in onze reviews en we zijn heel blij dat onze klanten zo tevreden zijn. Daarnaast geeft het nieuwe klanten een goed beeld van wat ze kunnen verwachten”, vertelt Heleen trots. Voor de reviews maken ze bij Topbloemen.nl gebruik van Kiyoh. Heleen spreekt in het interview van een fijne samenwerking en dat de reviews van Kiyoh inzichten geven in de punten waar het bedrijf zich op kan verbeteren.

Cross sell tussen de merken te stimuleren

Om deze klantwaarden met nog meer mensen te delen, is het volgens Heleen van belang om het stukje cross sell tussen de merken te stimuleren. Het bedrijf wil klanten die bij Topbloemen.nl al eens een aankoop hebben gedaan, ook een aankoop laten doen bij bijvoorbeeld Toptaarten.nl. Hiervoor ondernemen ze de nodige stappen: “We zijn bezig met het uitwerken en implementeren van een nieuwe e-mailstrategie, waarin cross sell tussen onze merken verwerkt wordt. Ook staat hiervoor een loyaliteitsprogramma in de planning waarin wij veel potentie zien”, aldus Heleen.

Verduurzamen

Naast de plannen die het bedrijf heeft om in de toekomst nog meer klanten te kunnen bedienen, noemt Heleen ook plannen op het gebied van duurzaamheid: “Duurzaamheid is voor ons heel erg belangrijk. In het najaar willen wij een boeket lanceren van echt Hollandse bodem bij een kweker die ver voorop loopt op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast zijn alle producten die we nu toevoegen aan een boeket al duurzaam, en hebben we nu net ook een vacature online gezet om onze organisatie uit te breiden met een Duurzaamheidsspecialist”, vertelt Heleen.


Dat ze bij Topgeschenken op de goede weg zijn, dat is wel duidelijk. Wil je meer weten over Topgeschenken?

BEZOEK DAN DE WEBSITE >

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Dit is waarom customer loyalty zo belangrijk is

  Gepubliceerd op 4 april 2024
  Kennisartikel

  Loyale klanten zijn waardevolle klanten. Ze keren vaker terug naar je webshop, besteden meer en kosten minder dan nieuwe klanten. Daarnaast bevelen ze je webshop vaker aan en delen ze meer data. Alleen, hoe maak je van je klanten loyale klanten? 

  Customerloyalty2
 • Data: Het nieuwe goud?

  Gepubliceerd op 28 maart 2024
  Kennisartikel

  Veel e-commerceorganisaties zetten data al succesvol in om hun prestaties verder te optimaliseren. Binnen het mkb zijn er echter veel bedrijven die de eerste stappen met data nog moeten zetten. Deze bedrijven hebben mensen nodig die begrijpen wat een e-commercebedrijf nodig heeft op het gebied van data en wat data voor een e-commercebedrijf kan betekenen.

  Data Binaire Code Digitaal 800X400
 • Q&A AI in e-commerce

  Gepubliceerd op 26 maart 2024
  Video

  Tijdens deze Q&A gaven expert Guus van de Mond en Joey Jacobs van Squadra een korte introductie over het onderwerp en daarna hebben zij verschillende vragen beantwoord over artificial intelligence (AI) binnen e-commerce.

  Artificial Intelligence
 • Fulfilment: Zelf beheren of uitbesteden?

  Gepubliceerd op 25 maart 2024
  Categorie

  Fulfilment: Zelf beheren of uitbesteden? Een moeilijke keuze voor veel ondernemers. Wat zijn de voordelen van het uitbesteden? En wat zijn de voordelen van zelf beheren?

  YVL 800 X 400 (1)
  Business Partner