Extra voorbereiding webwinkels en vervoerders voor de feestdagenperiode

Categorie
Gepubliceerd op: 1 november 2023
Bijgewerkt op: 1 november 2023
Geschreven door
Pakketten Feestdagen 800 X 400

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat er weer extra cadeaus online besteld gaan worden. Webwinkels en vervoerders nemen extra maatregelen om tijdens de feestdagen alle bestellingen op tijd te kunnen verwerken, maar ook wordt er hulp aan de consument gevraagd. 

Hoogste piek net voor Sinterklaas

De piekdagen liggen dit jaar naar verwachting op 24 november (Black Friday) en 27 november (Cyber Monday). Deze dagen vallen vlak voor Sinterklaas, waardoor er in de dagen in de aanloop naar het kinderfeest miljoenen pakketten ingepakt en bezorgd moeten worden. De sector bereidt zich hier zo goed mogelijk op voor, maar ondanks de goede voorbereidingen is het belangrijk dat ook de consument de webshop en bezorger een handje helpt. Door op tijd te bestellen, worden extreme druktes voorkomen en kan de sector de verwachte drukte goed aan.

Consumenten kunnen een aantal dingen doen:

  • Bestel de cadeaus ruim voor de dag dat je ze nodig hebt. Wacht niet tot het laatste moment als dat niet hoeft.
  • Bestel doordeweeks in plaats van in het weekend, om de piekdagen bij webwinkels en bezorgers te vermijden.
  • Als je het graag thuisbezorgd wilt hebben, kies dan een moment waarop je zeker weet dat je thuis bent en houd Track & Trace goed in de gaten. Wijzig de bezorging als je plannen veranderen, laat het bij de buren afleveren of op een ‘afgesproken plek’. De bezorger hoeft dan niet dubbel te rijden.
  • Als je niet thuis bent, laat dan je pakketten afleveren op een servicepunt. De pakketbezorger komt dan niet voor een dichte deur te staan, je kunt het pakket ophalen wanneer je wilt en je voorkomt dat het voortijdig in handen komt van degene die je wilt verrassen.
  • Meld je aan voor de nieuwsbrief van je favoriete webwinkel, zodat je weet welke aanbiedingen er zijn en wanneer.
  • Veel webwinkels geven ook kortingen in de periode voor de feestdagen. Ook zijn in de week voorafgaand aan Black Friday al veel producten met korting verkrijgbaar. Wachten tot die ene vrijdag is dus in veel gevallen niet nodig.
  • Probeer je aankopen te bundelen bij de webshop en koop je cadeautjes in één keer bij de webwinkel.

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Marlene ten Ham
Marlene Ten Ham 400X400

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp