De decemberdrukte staat voor de deur; 3 tips om knallend het jaar uit te gaan

Gepubliceerd op: 2 november 2023
Bijgewerkt op: 2 november 2023
Geschreven door
Trunkrs 800 X 400
Business Partner

De feestdagen komen er weer aan! Terwijl iedereen in de feeststemming komt, lopen de bestellingen op bij webshops. Ieder jaar wordt er druk voorbereid door de capaciteit binnen een webshop op te schalen; genoeg voorraad, speciale acties, extra personeel om de bestellingen te verwerken. Maar als alle producten verkocht zijn, ingepakt en klaar voor verzending, wat gebeurt er dan? Onze business partner Trunkrs deelt in dit artikel drie tips zodat jij knallend het jaar uit kan gaan.

De bezorging is ontzettend belangrijk om deze drukke periode tot een succes te maken. Wist je dat 70% van de reviews van een webshop gaat om het bezorgmoment? Ook op dit stuk van de customer journey kan jij je goed voorbereiden. 

Tip 1: Gok niet op maar 1 paard

Veel webshops geven in de laatste maanden van het jaar een stuk meer pakketten mee aan hun bezorgservice. Maar als alle webshops dat doen, kan jouw bezorgservice dat dan wel aan? Je wilt niet het risico lopen dat een groot deel van jouw pakketten te laat wordt geleverd, of nog erger, niet eens bij je worden opgehaald. Door samen te werken met meerdere bezorgers, kun je jouw pakketten spreiden en is de kans een stuk groter dat je pakketten op tijd bezorgd worden.

Tip 2: Geef jezelf meer tijd om je bestellingen in te pakken

Als je een vast tijdstip hebt waarop de pakketten bij jouw webshop worden opgehaald, kan dat moment als een race tegen de klok voelen. Je hebt immers maar een moment dat alles klaar moet staan. Is dat niet gelukt? Dan ontvangt jouw klant zijn bestelling nog een dag later. Door Same Day delivery toe te voegen aan je check-out, creëer je een extra ophaalmoment. Bij Same Day delivery worden de pakketten ‘s ochtends opgehaald, in plaats van ‘s middags of ‘s avonds. Alles wat de avond van tevoren niet gereed stond, kan zo de volgende ochtend worden opgehaald en ontvangen ze nog steeds binnen 1 werkdag.

Tip 3: Minder vragen = blije klanten

Hoe meer pakketten, hoe meer kans op vragen van consumenten. Om te voorkomen dat jouw webshop overstroomt met vragen, is up-to-date communicatie heel belangrijk. In jouw webshop kun je aangeven wanneer jouw klant hun pakket kan verwachten in bijvoorbeeld de check-out of orderbevestiging. Maar hiervoor is het belangrijk dat de bezorgdienst ook daadwerkelijk levert op het afgesproken moment. Een accurate track en trace kan hier een goede oplossing voor zijn. Als jouw klant hier altijd de laatste status van het pakket vindt en ze de bezorging kunnen wijzigen naar een moment dat het hun uitkomt, stellen ze ook minder vragen bij jouw klantenservice.


Toe aan wat hulp tijdens deze drukke periode? Trunkrs staat voor je klaar!

Trunkrs is een Same- en next-day delivery specialist. Wij halen in de ochtend jouw pakketten op en bezorgen diezelfde avond nog bij jouw klanten. Op zoek naar een betrouwbare, snelle en klantgerichte bezorgdienst? We got you:

  • 99% bezorgd bij de eerste poging: Trunkrs biedt het hoogste afleverpercentage in de markt. Ook tijdens de drukste periode van het jaar.
  • Persoonlijke bezorgvoorkeuren en supernauwkeurige track & trace: burenlevering, last-minute adreswijzigingen en notities voor de chauffeur.
  • Wij regelen de klantenservice: op werkdagen van 09:00 - 22:30 uur bereikbaar voor webshops en consumenten.

Wil je Trunkrs testen?

Sluit je aan bij 250+ tevreden webshops en zet Trunkrs naast je huidige bezorgservice. Zorg ervoor dat klanten voortaan pakketten altijd op tijd ontvangen. Vul het formulier in, dan nemen we binnen een werkdag contact met je op voor een vrijblijvend gesprek. Getekend? Dan verzend je al binnen 48 uur orders met Trunkrs.

LEES MEER 

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Marlot Prinse
Silhouette Profielfoto Vrouw 1

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp