Embedded Lending als kans voor jouw bedrijf

Gepubliceerd op: 17 april 2024
Bijgewerkt op: 17 april 2024
Ondernemerschap
Business Partner

In een tijd waarin technologie en financiën nauw met elkaar verbonden zijn, duikt de term ‘Embedded Finance’ steeds vaker op. Embedded Finance gaat een stap verder dan traditionele bancaire diensten: financiële functies worden hierbij geïntegreerd in platforms en andere SaaS-oplossingen. Rabobank biedt een breed assortiment aan dit soort Embedded Finance-oplossingen. Een van deze oplossingen is de integratie van financieringen, oftewel Embedded Lending. Ontdek wat Embedded Lending is en wat Rabobank kan betekenen voor jouw SaaS-bedrijf.

Wat is Embedded Lending?

Met Embedded Lending krijgen jouw gebruikers direct binnen jouw omgeving toegang tot financieringen. Het gebruik van datakoppelingen maakt het mogelijk om het gehele proces te integreren, waardoor je jouw service-aanbod kan vergroten en je gebruikers nóg meer mogelijkheden kunt bieden. Je gebruikers vragen in 5 minuten een financiering aan en zien direct of ze in aanmerking komen. Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan staat het geld vaak al binnen één werkdag op hun rekening. Hierdoor geef je jouw gebruikers de ruimte om een grote investering te doen of extra voorraad inkopen om te groeien, op het moment dat een kans zich voordoet.

Het aanbieden van Embedded Lending biedt veel voordelen SaaS-bedrijven:

  • Versnelde toegang tot financiering: Het integreren van het proces vermindert de tijd en complexiteit die normaal gepaard gaat met het aanvragen van leningen.
  • Verhoogde klantloyaliteit: SaaS-bedrijven die financiering bieden, worden een one-stop-shop voor ondernemers, wat leidt tot een betere relatie en verhoogde klantretentie.
  • Klanten helpen groeien: Onderzoek toont aan dat ondernemers met financiering tot 2,2 keer sneller groeien dan ondernemers zonder financiering.

Veranderende verwachting mkb’ers

Geïntegreerde oplossingen zijn voor ondernemers niet meer nieuw. Naadloze integraties zijn een standaard geworden in ons dagelijks leven. Denk aan het kunnen betalen in je parkeer-app, een Netflix-knop op je afstandsbediening of het afsluiten van een verzekering bij het boeken van je vliegticket. Ondernemers verwachten op dezelfde eenvoudige manier hun zaken te kunnen doen.

Mkb’ers met behoefte aan relatief kleinere financieringen zoeken snelle en toegankelijke financieringsmogelijkheden. Dankzij nieuwe kredietmodellen en online processen krijgen zij toegang tot financieringen op een manier die voorheen ondenkbaar was. Dit opent deuren voor jouw SaaS-oplossing. Naar verwachting verschuiven 25% van de mkb-leningen naar platforms. En dat is logisch: ondernemers zoeken financieringen op de plek waar zij hun zaken doen.

Embedded Lending biedt uitkomst

Door financiële diensten te integreren, kan je jouw service-aanbod verrijken en klantloyaliteit verhogen. SaaS-bedrijven die embedded financieringen aanbieden, worden extra relevant voor ondernemers. De mogelijkheid om financiering binnen een platform of tijdens een klantreis aan te bieden, motiveert ondernemers vaak om direct over te gaan tot actie, zo blijkt uit onderzoek van MKB Nederland.

Rabobank biedt de mogelijkheid om verschillende financieringen direct in omgevingen van SaaS-bedrijven te integreren:

Factuur Financiering: Bied direct voorfinanciering van openstaande verkoopfacturen aan. Dit helpt ondernemers om hun cashflow te verbeteren en operationele kosten te dekken zonder te wachten op de betalingstermijnen van klanten.Zakelijke Financieringen zonder jaarcijfers: Bied ondernemers een lening of krediet tot € 100.000 aan op basis van hun transactiedata, zonder de noodzaak van jaarcijfers. Dit maakt het voor ondernemers makkelijker om snel toegang te krijgen tot financiering, gebaseerd op hun werkelijke bedrijfsprestaties.In3 Business: Bied gespreide betalingen zonder extra kosten. Deze service maakt het voor ondernemers mogelijk om aankopen in termijnen te betalen, wat de verkoop kan stimuleren en tegelijkertijd de klanttevredenheid verhoogt door flexibele betalingsopties aan te bieden.

Je implementeert onze gebruiksvriendelijke widgets gemakkelijk. De widget zorgt voor een volledige integratie, biedt volledige controle en behoudt de gebruikerservaring. Een referral kan ook een oplossing zijn. Dat is een eenvoudige manier om financieringen aan te bieden via een URL-redirect. Beide opties zijn ontworpen om de financiële ervaring van jouw klanten te optimaliseren en ze te ondersteunen bij hun groei. Op deze manier vragen jouw gebruikers in 5 minuten eenvoudig een financiering aan.

Bron: Rabobank

Onderwerpen

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Olaf Zwijnenburg
Olaf Zwijnenburg Vierkant Zoom

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp