E-commercesector: geen problemen door avondklok

Categorie
Gepubliceerd op: 22 januari 2021
Bijgewerkt op: 16 februari 2021
Geschreven door
Avondklok

Het kabinet heeft gisteren bekendgemaakt dat er vanaf komende zaterdag tussen 21.00 uur en 4.30 uur een avondklok wordt ingesteld. “Dit is een lastige maar begrijpelijke keuze van het kabinet om de effecten van het coronavirus maximaal in te dammen. Maar aangezien mensen die ’s avonds moeten werken nog wel naar buiten mogen, verwachten we geen problemen voor webwinkels en vervoerders”, zegt Wijnand Jongen, directeur bij Thuiswinkel.org. “De bezorging kan en mag dus ook gewoon doorgaan binnen de spertijd.”

Het kabinet heeft gisteren in debat met de Tweede Kamer de gewenste steun gevonden voor het instellen van de avondklok. Een voorwaarde daarbij was wel dat het begin van de avondklok is verzet naar 21.00 uur in plaats van 20.30 uur, wat het kabinet oorspronkelijk van plan was. Vanaf 4.30 mogen mensen vervolgens de straat weer op en de avondklok geldt net als de eerder afgekondigde maatregelen tot ten minste 9 februari 2021. Ga voor meer informatie over deze maatregel naar www.rijksoverheid.nl/avondklok.

Essentieel werk

Thuiswinkel.org staat voor de veiligheid van de bedrijven en hun medewerkers die de Nederlanders op een veilige manier van producten voorzien. “Er wordt essentieel werk verricht in distributiecentra en in de logistieke keten. Pakketbezorgers en mensen die tijdens de spertijd van of naar hun werk in een distributiecentrum reizen, mogen dat gewoon blijven doen, zolang zij in het bezit zijn van een Eigen verklaring Avondklok en een Werkgeversverklaring Avondklok”, aldus Wijnand Jongen. "Deze verklaringen zijn te verkrijgen via rijksoverheid.nl/avondklok en als mensen hier nog enige hulp bij nodig hebben, kunnen zij natuurlijk altijd contact met ons opnemen."

Helemaal nu de winkels nog gesloten zijn, is e-commerce een essentieel kanaal om consumenten te kunnen blijven voorzien van producten. De sector heeft de afgelopen maanden opgeschaald en kan de drukte dus goed aan. “Levertijden van enkele dagen zijn weer normaal geworden, en consumenten zijn er nu ook echt aan gewend dat pakketjes soms wat langer op zich laten wachten. We merken op dit gebied echt een omslag in het gedrag bij consumenten”, besluit Wijnand Jongen.

Deel dit nieuwsartikel