20 november 2018

Hatsa.com maakt online shoppen makkelijker en leuker

logo van Hatsa (eekhoorn met nootje)

Voormalige marktplaats OO Shopping heeft het roer omgegooid en heeft recent een nieuw platform geopend: Hatsa. Een platform waar je als consument jouw ultieme online shoppingboards kunt maken, bekijken, delen en bespreken. We praten hierover met Albert van Dijke, algemeen directeur Hatsa.

“Dit platform gaat consumenten helpen bij het doen van online aankopen”, vertelt Albert. “Shoppingboards zijn een soort shoppingwensenlijstjes waarop je allerlei online producten kunt verzamelen. Je dropt een linkje en het systeem haalt alle nuttige informatie van de website waar je het product hebt gezien. Zo kun je je eigen moodboard maken, bijvoorbeeld van alle leuke sneakers die je bij verschillende webwinkels hebt gezien.” Of hier vraag naar is? Hatsa heeft een enquête uitgezet en daaruit bleek dat maar liefst 72% van de ondervraagden lijstjes bijhoudt met productinteresses, onder andere via Excel, mail, screenshots of Pinterest. Maar dé ultieme verzamelmethode was er nog niet. Tot nu ...

Hoe het werkt

Je maakt een account aan en kunt vervolgens verschillende shoppingboards maken. Laten we voor het gemak verder gaan met de sneakers. Je weet dat je zwarte wilt, maar nog niet precies welke. Op verschillende webshops vind je leuke sneakers, maar je kunt nog geen keuze maken. “We willen consumenten laten zien dat ze niet meteen iets hoeven te kopen, maar er ook even rustig over na kunnen denken, het product aan anderen kunnen laten zien en adviezen kunnen vragen van hun vrienden”, vertelt Albert.

Je maakt een shoppingboard waar je jouw favoriete producten allemaal aan toevoegt. Zo heb je in één overzicht alle schoenen die je mooi vindt. Onder ieder shoppingboard geeft Hatsa nog enkele suggesties die je misschien ook leuk vindt om op je shoppingboard te zetten. Je kunt nu je shoppingboard delen met vrienden, hen om advies vragen en vervolgens een keuze maken. Je klikt op je favoriete sneaker en kunt nu eenvoudig doorlinken naar de webshop waar je het product kunt kopen. Geen gedoe meer met losse Excelletjes en screenshots dus, maar alles op één plek.

Dit klinkt natuurlijk fantastisch, maar als organisatie wil je ook wat verdienen. Kortom: wat is het businessmodel? “Op dit moment is het businessmodel van ondergeschikt belang; we willen eerst zo veel mogelijk users. Onze hele marketingcampagne is daarop gericht, voornamelijk met socials en later met influencermarketing”, vertelt Albert. “Daarna komt het businessmodel pas. Dat gaat werken met costs per sale, waarbij betalende webshops bijvoorbeeld hoger in de suggesties komen.”

Mogelijkheden voor bedrijven

Wanneer je als gebruiker een product opslaat op een shoppingboard, dan maakt het systeem gebruik van microdata en ‘scrapers’ om de juiste productdata van de website op te halen en op het shoppingboard te kunnen publiceren. “We hebben een algemene scraper die in bijna iedere shop de titel, afbeelding en prijs van het product kan ophalen. Dit zijn de minimale data die we nodig hebben om een product netjes op een shoppingboard te kunnen publiceren”, vertelt Albert. “Voor alle shops uit de Twinkle Top 200 van 2017 hebben wij een custom scraper gebouwd, zodat de grootste shops van Nederland perfect geoptimaliseerd zijn voor ons nieuwe systeem. Zo halen wij naast de genoemde gegevens ook extra afbeeldingen, omschrijvingen, specificaties, de winkelcategorie en andere productrelevante informatie op.” Shops die niet in de Twinkle Top 200 staan, kunnen hun shop overigens eenvoudig compatible met het nieuwe systeem maken door hun productpagina's te voorzien van microdata.

Out with the old, in with the new

Het oude OO Shopping komt op den duur te vervallen, want ze willen full focus en met 100% van de capaciteit bouwen aan hetgeen waarvan zij denken dat het meeste kans van slagen heeft. Op de vraag of dat niet jammer is, is Albert duidelijk: “Je moet jezelf continu afvragen waarom je in de markt bent. Hoe kun je jezelf blijven onderscheiden? Voor ons werd dat lastig, omdat er veel concurrenten zijn die zelf ook producten bieden en daarmee service kunnen garanderen. Wij kunnen dat niet, dus dan wordt het lastig overleven; we kunnen met die formule consumenten moeilijk meerwaarde bieden. Maar gelukkig hebben we nu een uitstekend alternatief. We hebben een sterk team, bouwen alles zelf en weten dus waar we het voor doen. De volgende stap is een app, want we willen dat consumenten altijd bij het platform kunnen komen.”

Word ook business partner van Thuiswinkel.org!

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commercebranche. Als business partner profiteer je van vele voordelen:
  • Vertrouwen van klanten
  • Exclusieve toegang tot netwerkbijeenkomsten van Thuiswinkel.org
  • E-commerce-onderzoeken en -rapporten
  • Exposure op de website van Thuiswinkel.org
  • Thuiswinkel Business Partner Reviews
Word ook business partner