9 augustus 2017

Online bestedingen groeien het snelst binnen speelgoed in Q2

Infographic groei-indices producten

In het tweede kwartaal is de productcategorie Speelgoed de snelste stijger op het gebied van online bestedingen in Nederland. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, werd er in Q2 2017 63% online meer uitgegeven binnen deze categorie. Dit blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor, die later deze maand wordt gepubliceerd.

In samenwerking met GfK en PostNL biedt Thuiswinkel.org elk kwartaal een preview van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van e-commerce. We doen dit voorafgaand aan de publicatie van de Thuiswinkel Markt Monitor, zodat jij alvast op de hoogte bent van de laatste cijfers. We geven daarbij de groeicijfers van de online bestedingen per productcategorie weer. In dit geval vergelijken we de online bestedingen in het tweede kwartaal van 2017 met die in dezelfde periode vorig jaar.

Infographic groei-indices producten Q2 2017  

Download de tekstversie

Uit deze cijfers blijkt dat de categorie Speelgoed in het tweede kwartaal van 2017 het hardst is gestegen, gevolgd door Health & Beauty (+30%) en Home & Garden (+24%). Het is opvallend om te zien dat de online bestedingen in de categorie Sport & Recreatie met 7% zijn afgenomen.

Thuiswinkel Markt Monitor

We publiceren de volledige rapportage van de Thuiswinkel Markt Monitor Q2 2017 in de laatste  week van augustus. Daarin vind je meer informatie over de productcategorieën, het profiel van de online koper en welke devices consumenten vooral gebruiken. Ook doen we dan een voorspelling voor de cijfers van heel 2017.

Gratis voor leden en business partners

Leden en business partners van Thuiswinkel.org kunnen de Thuiswinkel Markt Monitor vanaf eind augustus downloaden via ‘Mijn Account'. Voor meer informatie over de Thuiswinkel Markt Monitor kun je contact opnemen met Gino Thuij, GfK ().