16 april 2014

‘Wij willen het wow-effect creëren en verlengen’

Dit is een gearchiveerd bericht. Hierdoor kan het zijn dat onderstaand bericht niet volledig toegankelijk is. Wanneer je vragen hebt over de inhoud, neem contact met ons op via marketing@thuiswinkel.org.

Timberprint.nl wint Thuiswinkel Award voor Beste Startende Webwinkel

Eind maart wonnen ze de Thuiswinkel Award voor Beste Startende Webwinkel. Een erkenning en enorme opsteker voor het hele team, vertelt Raymon Koggel, oprichter van Timberprint.nl. Het juryrapport roemt ondermeer de uitstekende kwaliteit van de prints op hout en de knappe manier waarop de webshop - ook aan de achterkant - in elkaar steekt.

De bevlogenheid en ambitie van ondernemer Raymon Koggel is de jury ook niet ontgaan en wordt meteen duidelijk als je de ondernemer spreekt. Hij legt de lat hoog, voor zichzelf en zijn team. ‘Mijn inzet is om alleen maar mooie dingen te maken. We willen het wow-effect creëren en verlengen op het moment dat de klant een product binnenkrijgt’, aldus Koggel die naast Timberprint ook al zeven jaar een reclamebureau heeft. Met Timberprint betekent dat printen op hout waarbij de klant op de website eigen foto’s kan uploaden en zo zelf een paneel kan ontwerpen in een editor die ook mobiel te gebruiken is. 

Boer zoekt Vrouw

Het idee voor printen op hout ontstond in 2011 vanuit het reclamebureau (red. Alvasi) van de ondernemer die voor een project op zoek moest naar een snellere manier van printen op reclameborden. Koggel: ‘We hebben toen ook geëxperimenteerd met hout op een net nieuw aangeschafte, grote printer. Het resultaat op hout was zo mooi en bijzonder dat ik al snel printjes op hout aan familie en vrienden kon slijten. En snel ook al aan de eerste klanten. Alles raakte in een stroomversnelling toen Boer zoekt Vrouw contact met me zocht, omdat ze voor de editie van 2012 vijf prints van de overgebleven boeren nodig hadden voor de speeddate-uitzendingen.’   Het onderscheidende vermogen van Timberprint schuilt volgens hem in de hoge (foto-)kwaliteit, snelle levertijd en de zeven verschillende houtsoorten zoals whitewash vuren, steigerhout en bamboe waaruit de klant kan kiezen. Direct na aflevering krijgt een klant automatisch een klanttevredenheidsmail.

Focus op automatiseringsproces

Koggel: ‘Als je de particuliere markt tevreden kunt houden, is de zakelijke markt dichtbij. De klant is kritisch, daar waar de zakelijke markt  het meer gewend is om bijvoorbeeld een dag te wachten op antwoord per mail. De klant wil ook precies weten wat ie krijgt. Daarom hebben we onze focus vanaf het begin gelegd bij het automatiseringsproces. En de prijzen zijn all-in-one, dus geen verborgen kosten, om zo het consumentenvertrouwen te verhogen.’

Het winnen van de award zal volgens hem alleen maar daaraan bijdragen. ‘Door het winnen van de award zul je eerder serieus worden genomen door grote partijen voor een eventuele samenwerking, daar is onze automatisering ook helemaal op voorbereid. En met het starterspakket kunnen we onder andere op het gebied van e-mailmarketing verdere stappen zetten.’Dit artikel verscheen eerder in Twinkle 04 2014.