The Chesterfield Brand kiest voor give back Friday

Gepubliceerd op: 5 oktober 2022
Bijgewerkt op: 5 oktober 2022
Geschreven door
Ontwerp Zonder Titel (13)

Black Friday is dé dag om mooie aanbiedingen te doen aan jouw klanten. Maar ook een perfecte dag om aandacht te geven aan nieuwe en duurzame initiatieven. Verschillende bedrijven doen dit via Green Friday, iets wat inmiddels een groeiende beweging aan het worden is. Wekelijks brengen wij een artikel uit over de initiatieven die bedrijven hebben ondernomen. Deze week spreken wij Rob IJszenga, e-commerce manager bij The Chesterfield Brand, over hun Green Friday actie.

Wat hebben jullie vorig jaar gedaan met Black Friday?

De webshop die staat voor stoere leren tassen met een robuuste uitstraling, deed vorig jaar niet mee met Black Friday en kwam met het initiatief ‘Give back Friday’. “Wij vragen eerlijke prijzen voor onze producten en bieden ook de producenten in India een eerlijke prijs. Meedoen aan Black Friday gaat altijd ten kosten van iemand maar bij ons krijgt iedereen in de keten een eerlijke prijs. Dit uitgangspunt koppelen we rondom Black Friday graag aan onze eigen foundation. Waarmee we projecten in India financieren”, vertelt Rob.

Hoe waren jullie ervaringen van vorig jaar?

Rob geeft aan dat de ervaringen van vorig jaar goed zijn bevallen en dat ook dit jaar weer een vergelijkbare actie zal volgen. “Het voelt voor ons goed om met een alternatief op Black Friday te komen. Ondanks dat wij geen korting hebben gegeven was het bij ons erg druk. Ook dit jaar zal er weer een vergelijkbare actie zoals Give back Friday komen”, aldus Rob.

Wat kunnen webshops volgens jullie het beste doen op Black- en Green Friday?

Rob wil ook andere webshops aanraden om tijdens Black Friday een eerlijke prijs te vragen. “Door een eerlijke prijs te vragen wordt iedereen in de gehele keten op een juiste manier betaald en zal het niet ten kosten gaan van iemand”.


Onderwerpen

Heb je vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact op met onze expert.

CTA Ellen De Lange

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Thuiswinkel Markt Monitor Dashboard

  Gepubliceerd op 18 april 2024
  Kennisartikel

  Vergelijk jouw eigen prestaties met de branche via het online dashboard, exclusief voor leden en businesspartners.

  Online Marketing Data Statistieken Op Beeldscherm En Mobiele Telefoon 800X400
 • Embedded Lending als kans voor jouw bedrijf

  Gepubliceerd op 17 april 2024

  Embedded Finance gaat een stap verder dan traditionele bancaire diensten: financiële functies worden hierbij geïntegreerd in platforms en andere SaaS-oplossingen. Rabobank biedt een breed assortiment hiervan aan.

  Ondernemerschap
  Business Partner
 • Dit is waarom customer loyalty zo belangrijk is

  Gepubliceerd op 4 april 2024
  Kennisartikel

  Loyale klanten zijn waardevolle klanten. Ze keren vaker terug naar je webshop, besteden meer en kosten minder dan nieuwe klanten. Daarnaast bevelen ze je webshop vaker aan en delen ze meer data. Alleen, hoe maak je van je klanten loyale klanten? 

  Customerloyalty2
 • Data: Het nieuwe goud?

  Gepubliceerd op 28 maart 2024
  Kennisartikel

  Veel e-commerceorganisaties zetten data al succesvol in om hun prestaties verder te optimaliseren. Binnen het mkb zijn er echter veel bedrijven die de eerste stappen met data nog moeten zetten. Deze bedrijven hebben mensen nodig die begrijpen wat een e-commercebedrijf nodig heeft op het gebied van data en wat data voor een e-commercebedrijf kan betekenen.

  Data Binaire Code Digitaal 800X400