The Chesterfield Brand kiest voor give back Friday

Ontwerp Zonder Titel (13)

Black Friday is dé dag om mooie aanbiedingen te doen aan jouw klanten. Maar ook een perfecte dag om aandacht te geven aan nieuwe en duurzame initiatieven. Verschillende bedrijven doen dit via Green Friday, iets wat inmiddels een groeiende beweging aan het worden is. Wekelijks brengen wij een artikel uit over de initiatieven die bedrijven hebben ondernomen. Deze week spreken wij Rob IJszenga, e-commerce manager bij The Chesterfield Brand, over hun Green Friday actie.

Gepubliceerd op: 5 oktober 2022
Bijgewerkt op: 5 oktober 2022
Geschreven door

Wat hebben jullie vorig jaar gedaan met Black Friday?

De webshop die staat voor stoere leren tassen met een robuuste uitstraling, deed vorig jaar niet mee met Black Friday en kwam met het initiatief ‘Give back Friday’. “Wij vragen eerlijke prijzen voor onze producten en bieden ook de producenten in India een eerlijke prijs. Meedoen aan Black Friday gaat altijd ten kosten van iemand maar bij ons krijgt iedereen in de keten een eerlijke prijs. Dit uitgangspunt koppelen we rondom Black Friday graag aan onze eigen foundation. Waarmee we projecten in India financieren”, vertelt Rob.

Hoe waren jullie ervaringen van vorig jaar?

Rob geeft aan dat de ervaringen van vorig jaar goed zijn bevallen en dat ook dit jaar weer een vergelijkbare actie zal volgen. “Het voelt voor ons goed om met een alternatief op Black Friday te komen. Ondanks dat wij geen korting hebben gegeven was het bij ons erg druk. Ook dit jaar zal er weer een vergelijkbare actie zoals Give back Friday komen”, aldus Rob.

Wat kunnen webshops volgens jullie het beste doen op Black- en Green Friday?

Rob wil ook andere webshops aanraden om tijdens Black Friday een eerlijke prijs te vragen. “Door een eerlijke prijs te vragen wordt iedereen in de gehele keten op een juiste manier betaald en zal het niet ten kosten gaan van iemand”.


Onderwerpen

Heb je vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact op met onze expert.

CTA Ellen De Lange

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp