Tel Sell evolueert: homeshopping in een omnichannel tijdperk

Omnichannel - vrouw met mobiel en verschillende iconen 800 x 400

Vandaag stellen we je voor aan onze business partner Mediashop. Tel Sell, een bekend homeshopping merk in Nederland, maakt nu deel uit van de Mediashop Group, een Europees omnichannel distributiebedrijf. We spraken met René Cato, CEO van Mediashop Benelux BV, over de geschiedenis van het bedrijf, de synergie tussen de Oostenrijkse en Nederlandse teams, en de uitdagingen en kansen in de wereld van homeshopping.

Gepubliceerd op: 15 september 2023
Bijgewerkt op: 15 september 2023

Wat kun je vertellen over de geschiedenis van Mediashop?

Al meer dan 25 jaar is Tel Sell/Mediashop actief in Nederland en België, waarbij wij het bekendste homeshopping merk van Nederland zijn. In 2018 werd Tel Sell verkocht aan het Oostenrijkse Mediashop Group, een gevestigd omnichaneel distributiebedrijf dat innovatieve producten ontwikkelt en verkoopt. Op dit moment zijn we Europees marktleider op het gebied van homeshopping en een betrouwbare partner voor meer dan 175 tv-stations. We zijn actief in meer dan 40 landen en bieden hier producten aan in de categorieen keuken, huishoudelijke, fitness, tuin, beauty, DIY en vrije tijd.

Hoe is de samenwerking tussen jullie Oostenrijkse en Nederlandse teams?

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Neunkirchen, maar we beschikken over diverse kantoren in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Turkije en Hongarije. Het Nederlandse team opereert vanuit Almere en heeft nauwe betrokkenheid bij de activiteiten in de andere landen. Engels fungeert als voertaal, en al onze collega's blijven op de hoogte via ons intranet. Ons wekelijks Benelux-overleg, zorgt voor nauwe samenwerking en kennisdeling tussen alle collega’s. Hier nemen vertegenwoordigers van productmanagers, logistiek, marketing, klantenservice, kwaliteitscontrole, performance managers en e-commerce specialisten aan deel.

Waar zijn jullie trots op?

Wij hebben een unieke propositie waarbij TV nog altijd de voornaamste traffic-driver is, maar de conversie steeds vaker online plaatsvindt. In de afgelopen jaren is er aanzienlijk geïnvesteerd in de online aanwezigheid van Tel Sell. Vorig jaar heeft er een grote herlancering van de webshop plaatsgevonden, waarbij het nieuwe platform als eerste in Nederland werd gelanceerd. Bovendien hebben we een PIM-systeem geïntegreerd. We werden geconfronteerd met de nodige infrastructuuruitdagingen, maar hebben deze overwonnen, waardoor andere webshops binnen Mediashop Group nu ook succesvol kunnen opereren op het nieuwe platform.

Wat zijn jullie grootste uitdagingen?

Het aanspreken van een nieuw en jonger publiek naast onze reeds bestaande doelgroep, die voornamelijk via televisie wordt bereikt, vormt onze voornaamste uitdaging. Door op een meer strategische wijze te adverteren en te profiteren van opkomende online kanalen en social media, streven wij ernaar om deze nieuwe doelgroep effectiever te bereiken en te betrekken.

Een andere grote uitdaging is dat er veel partijen zijn die proberen onze producten te kopiëren en onze productnamen illegaal gebruiken voor verkoopdoeleinden. De consument ziet niet altijd het verschil tussen deze namaakproducten en wordt dan benadeeld, omdat ze over het algemeen van mindere kwaliteit zijn en niet aan de beloofde prestaties voldoen. Als Tel Sell / Mediashop ondervinden we veel hinder van dergelijke praktijken en daarom adviseren we onze klanten om altijd het originele TV-product bij ons aan te schaffen.

Waarom zijn jullie lid geworden van Thuiswinkel.org?

Voor onze doelgroep is betrouwbaarheid en veilig winkelen een cruciale factor. Met ons lidmaatschap streven we ernaar eventuele twijfels weg te nemen en te laten zien dat we een serieuze online speler zijn, niet alleen beperkt tot het verkopen van producten op tv. Het lidmaatschap dient als een bewijs van onze betrokkenheid bij veilig en vertrouwd online winkelen.

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Populariteit van verkoop via online marktplaatsen neemt toe

  Gepubliceerd op 20 februari 2024
  Kennisartikel

  De populariteit van verkoop via online marktplaatsen in Nederland neemt gestaag toe. Lees in dit artikel meer over de groei van online marktplaatsen.

  Vrouw Met Pas
 • Onderzoek Autoriteit Persoonsgegevens naar cookies

  Gepubliceerd op 9 februari 2024
  Categorie

  De Autoriteit Persoonsgegevens houdt toezicht op hoe organisaties omgaan met persoonsgegevens. Als er niet op de juiste manier toestemming wordt verkregen kan de Autoriteit Persoonsgegevens handhaven.

  Cookies Op Bureau 800 X 400
 • Je eerste stappen als ondernemer om te groeien met data

  Gepubliceerd op 7 februari 2024
  Kennisartikel

  Dit artikel introduceert het gebruik van data voor e-commerce groei, benadrukt de behoefte aan data-experts in het MKB en biedt een e-learning om data efficiënt te benaderen. Het belang van een meetplan wordt benadrukt, gevolgd door vier methoden voor data verzamelen. Het eindigt met een oproep om direct te beginnen met de e-learning voor groei via data.

  E Comtoepassingen 800X400
  e-Academy
 • Nederland moet meer investeren in digitale veiligheid

  Gepubliceerd op 7 februari 2024
  Categorie

  De raad waarschuwt dat de huidige inspanningen en investeringen voor cybersecurity niet genoeg zijn om de groeiende digitale dreigingen het hoofd te bieden.

  Den Haag
 • Aantal webwinkels in Nederland per branche

  Gepubliceerd op 5 februari 2024
  Kennisartikel

  Hier lees je hoeveel webwinkels er in Nederland zijn per branche.

  Webwinkel Starten Winkelwagen Gevuld Met Shopping Tassen Op Laptop 800X400
 • Nieuwe business partner: SoftwareMatching.io

  Gepubliceerd op 5 februari 2024

  Thuiswinkel.org heeft een nieuwe business partner: SoftwareMatching.io. In een interview vertelt Bas Rutten, COO bij SoftwareMatching.io, ons alles over het bedrijf.

  Thuiswinkel 800 X 400 Aangepast
  Business Partner