Tel Sell evolueert: homeshopping in een omnichannel tijdperk

Gepubliceerd op: 15 september 2023
Bijgewerkt op: 15 september 2023
Omnichannel - vrouw met mobiel en verschillende iconen 800 x 400

Vandaag stellen we je voor aan onze business partner Mediashop. Tel Sell, een bekend homeshopping merk in Nederland, maakt nu deel uit van de Mediashop Group, een Europees omnichannel distributiebedrijf. We spraken met René Cato, CEO van Mediashop Benelux BV, over de geschiedenis van het bedrijf, de synergie tussen de Oostenrijkse en Nederlandse teams, en de uitdagingen en kansen in de wereld van homeshopping.

Wat kun je vertellen over de geschiedenis van Mediashop?

Al meer dan 25 jaar is Tel Sell/Mediashop actief in Nederland en België, waarbij wij het bekendste homeshopping merk van Nederland zijn. In 2018 werd Tel Sell verkocht aan het Oostenrijkse Mediashop Group, een gevestigd omnichaneel distributiebedrijf dat innovatieve producten ontwikkelt en verkoopt. Op dit moment zijn we Europees marktleider op het gebied van homeshopping en een betrouwbare partner voor meer dan 175 tv-stations. We zijn actief in meer dan 40 landen en bieden hier producten aan in de categorieen keuken, huishoudelijke, fitness, tuin, beauty, DIY en vrije tijd.

Hoe is de samenwerking tussen jullie Oostenrijkse en Nederlandse teams?

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Neunkirchen, maar we beschikken over diverse kantoren in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Turkije en Hongarije. Het Nederlandse team opereert vanuit Almere en heeft nauwe betrokkenheid bij de activiteiten in de andere landen. Engels fungeert als voertaal, en al onze collega's blijven op de hoogte via ons intranet. Ons wekelijks Benelux-overleg, zorgt voor nauwe samenwerking en kennisdeling tussen alle collega’s. Hier nemen vertegenwoordigers van productmanagers, logistiek, marketing, klantenservice, kwaliteitscontrole, performance managers en e-commerce specialisten aan deel.

Waar zijn jullie trots op?

Wij hebben een unieke propositie waarbij TV nog altijd de voornaamste traffic-driver is, maar de conversie steeds vaker online plaatsvindt. In de afgelopen jaren is er aanzienlijk geïnvesteerd in de online aanwezigheid van Tel Sell. Vorig jaar heeft er een grote herlancering van de webshop plaatsgevonden, waarbij het nieuwe platform als eerste in Nederland werd gelanceerd. Bovendien hebben we een PIM-systeem geïntegreerd. We werden geconfronteerd met de nodige infrastructuuruitdagingen, maar hebben deze overwonnen, waardoor andere webshops binnen Mediashop Group nu ook succesvol kunnen opereren op het nieuwe platform.

Wat zijn jullie grootste uitdagingen?

Het aanspreken van een nieuw en jonger publiek naast onze reeds bestaande doelgroep, die voornamelijk via televisie wordt bereikt, vormt onze voornaamste uitdaging. Door op een meer strategische wijze te adverteren en te profiteren van opkomende online kanalen en social media, streven wij ernaar om deze nieuwe doelgroep effectiever te bereiken en te betrekken.

Een andere grote uitdaging is dat er veel partijen zijn die proberen onze producten te kopiëren en onze productnamen illegaal gebruiken voor verkoopdoeleinden. De consument ziet niet altijd het verschil tussen deze namaakproducten en wordt dan benadeeld, omdat ze over het algemeen van mindere kwaliteit zijn en niet aan de beloofde prestaties voldoen. Als Tel Sell / Mediashop ondervinden we veel hinder van dergelijke praktijken en daarom adviseren we onze klanten om altijd het originele TV-product bij ons aan te schaffen.

Waarom zijn jullie lid geworden van Thuiswinkel.org?

Voor onze doelgroep is betrouwbaarheid en veilig winkelen een cruciale factor. Met ons lidmaatschap streven we ernaar eventuele twijfels weg te nemen en te laten zien dat we een serieuze online speler zijn, niet alleen beperkt tot het verkopen van producten op tv. Het lidmaatschap dient als een bewijs van onze betrokkenheid bij veilig en vertrouwd online winkelen.

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp