Ranzijn tuin & dier, met een passie voor groen en dier

Gepubliceerd op: 24 januari 2023
Bijgewerkt op: 24 januari 2023
Geschreven door
Ranzijn 800 X 400

Ranzijn tuin & dier is in 1912 begonnen als bescheiden tuincentrum en dierenspeciaalzaak, met een passie voor groen en dier. Momenteel telt het bedrijf 15 grote eigentijdse tuincentra en 14 hypermoderne dierenartspraktijken. We spreken Danique van der Hoek, Online Marketing Coördinator, over de combinatie van fysiek en online, de korte- en lange termijndoelstellingen en over het lidmaatschap bij Thuiswinkel.org.

Alle facetten van tuin & dier onder één dak

“We zijn heel trots op het feit dat we álle facetten van tuin & dier onder één dak hebben. Zo zijn we bijvoorbeeld een complete dierverzorger, en kan je bij ons terecht voor een volledig assortiment producten en de aan dier gerelateerde diensten”, vertelt Danique. Het dierassortiment van Ranzijn tuin & dier is erg uitgebreid en gaat van exclusieve (dieet)voeding tot dierbehuizing en van speeltjes tot verzorgingsproducten. Daarnaast kan je bij Ranzijn tuin & dier ook terecht bij hun dierenartspraktijk voor jaarlijkse vaccinaties, röntgenfoto's, operaties, acute dierenzorg en nog veel meer. Danique spreekt de ambitie uit om, naast de dierenartspraktijk, trimsalon en wasstraat, dit aanbod aan diensten in de nabije toekomst nog verder uit te breiden. 

“Fysieke winkels blijven het belangrijkste”

Danique geeft aan dat de fysieke winkels van het bedrijf het belangrijkste onderdeel zullen blijven. “De webshop en onze online marketingstrategie zijn een verlengstuk én een ondersteuning van onze fysieke winkels. We zien dat het grootste gedeelte van onze klanten online actief is, maar tóch het liefste in een van onze winkels shopt. We weten ook dat maar liefst 73% van de klanten die in winkel koopt, meerdere online kanalen gebruikt in het aankoopproces. Door onze online en offline kanalen elkaar aan te laten vullen, willen we hier op korte termijn zo goed mogelijk op inspelen. Een mooie grote kattenkrabpaal gezien in de winkel? Dat is lastig meenemen. Een klant kan zich dan door onze vakspecialisten laten adviseren en het product direct online bestellen. Dit werkt ook andersom. We zetten online campagnes in om klanten te laten oriënteren op producten die we alleen in de winkel verkopen. Klanten kunnen direct zien wat we verkopen en in welk filiaal er voorraad is”, aldus Danique.

Op de lange termijn wil het bedrijf zich nog verder ontwikkelen in de klantbehoefte, online segmentatie en loyaliteit. “Aan de hand van online data willen we een goed beeld van onze klant kunnen schetsen en hier de klantbeleving op afstemmen, zodat ze een echt persoonlijke service krijgen. Komt er een klant op onze website die normaal gesproken online diervoeding bestelt? Dan krijgt deze klant een heel andere online beleving dan een klant die doorgaans in de winkel tuingereedschap koopt”, vertelt Danique over de lange termijn doelstellingen. 

Lidmaatschap bij Thuiswinkel.org

“Er zijn voor ons meerdere redenen waarom we lid zijn van Thuiswinkel.org”, vertelt Danique. “Het logo van Thuiswinkel.org is voor onze consumenten heel herkenbaar en betrouwbaar. We zijn er van overtuigd dat dit een positief effect heeft op onze conversie. Daarnaast zijn we erg tevreden met de certificering op juridisch, financieel en veiligheidsvlak, zo weten we zeker dat we voldoen aan alle wet- en regelgeving”, aldus Danique.


Wil je meer weten over Ranzijn Tuin & dier?

BEKIJK DAN DE WEBSITE

Of neem bij vragen contact op met Danique

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp