Leer succesvol verkopen via Amazon.nl

Gepubliceerd op: 15 februari 2022
Bijgewerkt op: 20 april 2022
Geschreven door
Verkopen Via Amazon 800X400

Thuiswinkel e-Academy en Amazon Netherlands gaan samen aan de slag om e-learnings te maken waarmee je succesvol leert verkopen via Amazon.nl. Wil je je zichtbaarheid vergroten op Amazon.nl? Weten hoe je aan je merk bouwt? En alles weten over de advertentiemogelijkheden? Dan zijn deze e-learnings ideaal voor jou!

Verkopen via marketplaces

Voor veel consumenten zijn marketplaces tegenwoordig hét voorkeurskanaal bij de oriëntatie op een product en het doen van een aankoop. Waar consumenten voorheen nog via een zoekmachine zochten en zo terecht kwamen bij een webshop, begint en eindigt de customer journey steeds vaker op een online platform. Daarom is een marketplace voor zowel kleine als middelgrote retailbedrijven een interessant kanaal om online producten te verkopen.

Thuiswinkel.org en Amazon.nl gaan samen hun kennis delen

Eén van de grootste digitale marketplaces van de wereld is Amazon. Nu ze ook in Nederland voet aan de grond hebben gekregen, biedt het enorm veel kansen voor Nederlandse retailers om de online verkopen te laten groeien. Dit gaat niet vanzelf, maar het is ook geen rocket science.

“Enorm veel consumenten winkelen tegenwoordig via marketplaces. Als merk wil je zijn waar de consument is en dan kan je niet meer om Amazon heen.”
Emile Valkestijn - Chief Commercial Officer, 10XCREW

Om je hierbij te helpen gaat Amazon Netherlands samen met e-Academy e-learnings maken die je helpen bij het succesvol inzetten van Amazon.nl voor jouw bedrijf. Deze e-learnings zijn ideaal voor klein- tot middelgrote bedrijven die online producten verkopen in Nederland, zowel voor wederverkopers als merkeigenaren.

E-learning: Merk bouwen op Amazon

26 april lanceren we de e-learning Merk bouwen op Amazon. Je leert hoe je een merk bouwt op Amazon.nl en hoe je met de juiste inzet van advertising de organische zichtbaarheid en vindbaarheid van het merk en de producten op de site verbetert. Deze e-learning maken wij in samenwerking met Emile Valkestijn (Chief Commercial Officer) bij 10XCREW. Zij ondersteunen merken en producenten bij het verkopen via marketplaces.

“Je zou deze e-learning moeten volgen als je nog niet gestart bent met verkopen via Amazon, maar dat wel van plan bent. Of als je net gestart is bent en graag wil weten wat er voor nodig is om een goed merk te bouwen en daarmee succesvol te zijn.”
Emile Valkestijn - Chief Commercial Officer, 10XCREW

Een belangrijke voorwaarde om succesvol te verkopen op Amazon, is het versterken van je positie. Want met alleen het plaatsen van je producten boek je geen succes. Hoe kun jij je als wederverkoper of merk op Amazon.nl profileren en je onderscheiden van andere aanbieders? Dat leggen we uit in onze e-learning.

“Na het volgen van deze e-learning heb je een aantal basisprincipes onder de knie om als merk succesvol te kunnen verkopen via Amazon.nl. Van het bouwen van je merk door gebruik te maken van brand registry en de juiste content tot het vergroten van je zichtbaarheid door middel van advertising.”
Emile Valkestijn - Chief Commercial Officer, 10XCREW

Deze e-learning bestaat uit twee onderdelen die parallel lopen aan de stappen die je als verkopende partij moet zetten om de zichtbaarheid op Amazon.nl te verbeteren. Het eerste onderdeel is erop gericht je merk op Amazon.nl op te bouwen zodat je je kan onderscheiden van de concurrent. Zodra je dit hebt gerealiseerd, leer je de zichtbaarheid van je merk op Amazon.nl te vergroten met behulp van adverteren.

Cross border verkopen via Amazon.nl

Later dit jaar volgt een tweede e-learning waarin je leert hoe je succesvol cross border kunt verkopen via Amazon.nl. Meld je aan voor onze nieuwsbrief via je profiel in Mijn e-Academy, dan houden we je op de hoogte.

Na al beginnen met de e-learning Marketplaces

De e-learnings over Amazon.nl zijn een vervolg op de basismodule ‘Marketplaces’. Deze e-learning kan je als lid van Thuiswinkel.org nu al gratis volgen. Geen lid? Dan kan je een abonnement aanschaffen via ons platform.

In de e-learning Marketplaces leren cursisten:

  • Welke doelen ze in hun organisatie kunnen nastreven in relatie tot marketplaces en hoe ze een marketplace kunnen selecteren die passen bij deze doelen;
  • Hoe ze een profit & loss-analyse kunnen uitvoeren en daarmee kunnen bepalen welke producten geschikt zijn voor een marketplace;
  • Welke data, content en systemen nodig zijn om te verkopen via marketplaces;
  • Hoe ze de koopknop kunnen winnen en de verkoop op een marketplace kunnen optimaliseren.

Meld je aan via Mijn e-Academy en ga aan de slag met Marketplaces

“Om succesvol te verkopen via Amazon.nl heb je een strategie, een onderscheidend merk met kwalitatieve producten, de juiste technische infrastructuur, kennis en expertise, en een 'trial & error'-mentaliteit nodig.”
Emile Valkestijn - Chief Commercial Officer, 10XCREW

26 april lanceren we de eerste e-learning met Amazon Netherlands; Merk Bouwen op Amazon. Later dit jaar volgt de e-learning Cross Border Verkopen via Amazon.

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp