Het geheim van een succesvolle Black Friday

Gepubliceerd op: 17 november 2022
Bijgewerkt op: 17 november 2022
Black Friday Shopware
Business Partner

Vrijdag 25 november 2022 is het weer Black Friday. Deze dag is ook in Nederland uitgegroeid tot het grootste shoppingfeest van het jaar. Een uitgelezen kans om jouw omzet een flinke impuls te geven!

Om ervoor te zorgen dat jouw webshop opvalt zodat jij álles uit Black Friday kan halen, heeft Shopware, business partner van Thuiswinkel.org, vijf tips opgesteld waar het in dit artikel dieper op in zal gaan:

  • Plaats producten met korting in de picture
  • Creëer een persoonlijke ervaring
  • Verzeker een vlotte verzending
  • Maak van betalen een fluitje van een cent
  • Haal alles uit je onlineplatform

Plaats producten met korting in de picture

Zoeken, filteren, sorteren en aanbevelen: jouw webshop kan het allemaal. Zorg er natuurlijk voor dat de focus altijd op de actieproducten ligt. Geef items met de beste korting daarom een prominente plaats. Sneakers van een paar collecties geleden die je met een fikse korting verkoopt? Zet die vooraan in de digitale vitrine.

Creëer een persoonlijke ervaring

Maar weet je wat nóg beter is? Je online shop personaliseren. Klikt een bezoeker een high-waisted jeansbroek open, dan laat jij de volgende keer soortgelijke broeken zien. Bovenaan jouw to-do lijstje tegen 25 november: bezoekersprofielen opbouwen. Zo shoppen jouw klanten in hun eigen, unieke winkel.

Verzeker een vlotte verzending

Werk samen met verschillende verzendingsdiensten zoals PostNL, DHL en/of UPS. Zo zijn je verzendingen beter gespreid én spreid je de drukte tussen de verschillende leveranciers.

Bijkomende tip: spreid je acties over meerdere dagen bij drukke periodes zoals Black Friday. Zo kun je grotere volumes bestellingen verwerken en hoeven jouw klanten minder lang te wachten. En waarom je beperken tot één dag? Leef toe naar Black Friday met aanbiedingen in de dagen ervoor. De eerste dag geef je bijvoorbeeld mooie kortingen op verzorgingsproducten, de tweede op lipsticks, de derde op mascara’s. Dit jaar organiseer je dus een Black Week. Meer tijd voor je orders, minder stress voor de verzendingen.

Maak van betalen een fluitje van een cent

Wil je dit jaar meer uit Black Friday halen? Breid de betaalopties op jouw webshop zoveel mogelijk uit. Uit onderzoek van Mollie blijkt dat het aantal betalingen met de ‘buy now, pay later’-methode van 2019 tot 2020 meer dan verdubbelde tijdens Black Friday en Cyber Monday. Een simpele manier dus om conversies te verhogen en de orderwaarde te doen stijgen.

Haal alles uit je online platform

Zorg voor flitsende banners, opvallende actieproducten en knallende landingspagina’s. Tijdens Black Friday wil je dat jouw klant metéén ziet dat jij de beste aanbiedingen hebt. Hoe jouw webshop eruitziet is dus key.

Daarnaast moet ook de backend van jouw webshop goed zijn. Tijdens Black Friday is het ontzettend druk, het laatste wat je dan wilt is een trage webshop of orders die niet doorkomen. Zorg ervoor dat je hosting in orde is en dat pagina’s vlot laden door dit op voorhand te testen. Wil je niet investeren in hosting? Verspreid de acties dan over meerdere dagen of klantengroepen.

Tot slot, heb je een mooi verhaal te vertellen over jouw merk? Of bij een bepaald product? Doen. Ook tijdens Black Friday versterkt dat jouw merkverhaal. Want ook daarvoor dient de drukste shopdag: nieuwe klanten aantrekken. Met de bovenstaande tips lopen ze binnenkort jouw digitale deuren plat.

Wil je graag meer in detail weten hoe je deze tips toepast in jouw webshop? Lees dan zeker deze whitepaper waarin Shopware, Mollie, PostNL,Tweakwise en Dutchdrops hun advies gezamenlijk heeft gebundeld.

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp