Facts & figures over betaald retourneren

Verpakking 800 X 400

Consumenten wel of niet laten betalen voor retouren? Een vraag die veel retailers bezighoudt. Het verwerken van een retour kost een webwinkel gemiddeld €12,50 en €19,50, onder andere door de kosten voor de verzending en voor de handling door de webwinkel. Voor kleinere webwinkels ligt dat bedrag soms zelfs nog hoger. Niet zo gek dus, dat veel webwinkels overwegen om de consument mee te laten betalen.

Gepubliceerd op: 6 december 2023
Bijgewerkt op: 6 december 2023

Wat is de status in webwinkelland?

Uit het onderzoek van de Twinkle100 onder de 100 grootste webshops van Nederland blijkt dat 29% van de webwinkels altijd retourkosten rekent. 13% biedt de mogelijkheid om gratis te retourneren in een fysieke winkels en 55% van de webshops rekent geen retourkosten.

Retourneren

Hierbij zijn wel verschillen te zien per sector. Zo is retourneren bij webshops in de persoonlijke verzorging (o.a. drogisterijen, health & beauty) in 75% van de gevallen gratis. Bij webshops in fashion & sport is het bij 73% van de webshops mogelijk om gratis te retourneren. Eten en drinken kan bij 21% van de webshops gratis geretourneerd worden.

Helpt het rekenen van een retourprijs tegen de hoeveelheid retouren?

De ‘returns management research group’ van de Duitse Universiteit van Bamberg heeft onderzocht dat door het rekenen van een retourprijs van €2,95 per artikel, het aantal retouren met meer dan 16% zou verminderen. Deze maatregel zou effectiever zijn in het terugdringen van het aantal retouren dan betere productomschrijvingen of betere afbeeldingen. Het invoeren van retourkosten bij Wehkamp heeft ook het gewenste effect, zo meldde marketingdirecteur Heleen Janssen in oktober aan Nu.nl. "Sinds de invoering van retourkosten in april zijn dat er 10 procent minder, dus ongeveer 45.000. Op jaarbasis scheelt dat 1,5 miljoen teruggezonden artikelen. Dat is gigantisch! Klanten bestellen minder verschillende maten of verschillende kleuren."

Vraag jij nog geen retourkosten, maar ben je wel van plan dat te doen?

Zorg dan dat je de consument hier goed over informeert. Doe je dat niet op de juiste manier, dan zijn de retourkosten alsnog voor jou. Zorg dat je goed op de hoogte bent van de wetten en regels.

Lees hier verder.

Meer lezen over
over de misverstanden uit onze sector? 

Er zijn veel misverstanden over de e-commerce sector. In deze artikelen gaan we dieper in op de misverstanden.

Misverstand (2)

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp