Data: Het nieuwe goud?

Gepubliceerd op: 28 maart 2024
Bijgewerkt op: 28 maart 2024
Geschreven door
Data Binaire Code Digitaal 800X400

Veel e-commerceorganisaties zetten data al succesvol in om hun prestaties verder te optimaliseren. Binnen het mkb zijn er echter veel bedrijven die de eerste stappen met data nog moeten zetten. Deze bedrijven hebben mensen nodig die begrijpen wat een e-commercebedrijf nodig heeft op het gebied van data en wat data voor een e-commercebedrijf kan betekenen.

Wat wordt er precies bedoeld met data?

Voordat je data goed in kunt zetten om je bedrijf verder te helpen, is het natuurlijk essentieel om te weten wat er precies met de term data wordt bedoeld en waarom data zo belangrijk is voor je organisatie.

Wat is data?

Eenvoudig gezegd bedoelen we met data over het algemeen de bouwstenen van informatie. Data is feitelijk en wordt veelal uitgedrukt in getallen, woorden en getekende diagrammen, die computers en mensen gebruiken om te begrijpen wat er gebeurt. Daarbij heeft data voornamelijk betrekking op de gegevens van bedrijfsprocessen, producten en klanten, die in digitale vorm beschikbaar zijn. bezoeker heeft bekeken.

Google Analytics

Met gebruik van oplossingen en platformen als Google Analytics kunnen grote hoeveelheden data op gestandaardiseerde en structurele wijze worden verzameld, opgeslagen en uiteindelijk worden geanalyseerd.

Vaak gaat het bij data om informatie die je verzamelt en niet zomaar wilt of mag delen met derden, zoals klantinformatie, financiële data of persoonsgegevens. Veiligheid speelt daarom bij het beheer van data een grote rol.

Naast deze data uit eigen systemen is er ook steeds meer data beschikbaar via externe bronnen die heel waardevol kunnen zijn. Hierbij kun je denken aan het KNMI, die eventueel interessante inzichten oplevert in het weer van de komende tijd, en Google Trends, waarmee je de populariteit en trends kunt inzien van relevante zoektermen.

E-learning Introductie in Data

In deze e-learning gaan we dieper in op het belang van data voor (web)winkeliers en laten we zien hoe het effectief verzamelen en analyseren van gegevens kan leiden tot betere strategische beslissingen. Of je nu je online aanwezigheid wilt optimaliseren, het koopgedrag van klanten wilt begrijpen of je voorraadbeheer wilt stroomlijnen, deze e-learning voorziet je van de nodige kennis en vaardigheden om data als een waardevol hulpmiddel in je onderneming te integreren.

Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

Aan de slag

Start direct met leren en ga in je eigen tempo aan de slag en sluit de e-learning af met de toets. Leden van Thuiswinkel.org kunnen gratis gebruik maken van onze e-learnings.

Bekijk onze e-learning Introductie in Data of log direct in op ons platform.

 

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp

 • Thuiswinkel Markt Monitor Dashboard

  Gepubliceerd op 18 april 2024
  Kennisartikel

  Vergelijk jouw eigen prestaties met de branche via het online dashboard, exclusief voor leden en businesspartners.

  Online Marketing Data Statistieken Op Beeldscherm En Mobiele Telefoon 800X400
 • Embedded Lending als kans voor jouw bedrijf

  Gepubliceerd op 17 april 2024

  Embedded Finance gaat een stap verder dan traditionele bancaire diensten: financiële functies worden hierbij geïntegreerd in platforms en andere SaaS-oplossingen. Rabobank biedt een breed assortiment hiervan aan.

  Ondernemerschap
  Business Partner
 • E-learning: Duurzaamheidsstrategie

  Gepubliceerd op 9 april 2024
  Video

  Deze e-learning voorziet je van praktische inzichten en concrete stappen om een effectieve duurzaamheidsstrategie te ontwikkelen en te implementeren die uniek is voor jouw webshop.

  Duurzaamheidsstrategie 800 X 400
  e-Academy
 • Dit is waarom customer loyalty zo belangrijk is

  Gepubliceerd op 4 april 2024
  Kennisartikel

  Loyale klanten zijn waardevolle klanten. Ze keren vaker terug naar je webshop, besteden meer en kosten minder dan nieuwe klanten. Daarnaast bevelen ze je webshop vaker aan en delen ze meer data. Alleen, hoe maak je van je klanten loyale klanten? 

  Customerloyalty2