Hoe kan je jongeren met schulden beter bereiken?

Gepubliceerd op: 5 december 2023
Bijgewerkt op: 5 december 2023
Flanderijn 800 X 400
Business Partner

Onze business partner Flanderijn heeft, samen met het kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag, onderzoek gedaan naar het vraagstuk: "Hoe kunnen we jongeren met schulden effectiever bereiken?". Flanderijn deelt de inzichten uit dit onderzoek graag met de achterban van Thuiswinkel.org, maar eerst nemen we je kort mee in waar het onderzoek precies over gaat. 


Kort over Flanderijn

Flanderijn is gestart in 1948 en begon als een incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie. In de afgelopen jaren heeft Flanderijn zich ontwikkeld tot een full-service organisatie op het gebied van creditmanagement, betalingsbeheer en administratieve ondersteuning. Flanderijn onderscheidt zich door een aanpak die grotere schulden en onnodige kosten voor de schuldenaren voorkomt. Dit doet het bedrijf door serieus te kijken naar de oorzaak van het probleem en het vinden van een passende oplossing.


Over het onderzoek

Vanuit meerdere hoeken hoorde het kenniscentrum dat jongeren steeds lastiger te bereiken zijn. Dit komt mede door de huidige informatie-overload. Dit maakt het namelijk moeilijker om je te onderscheiden in je communicatie. Daarnaast stelt het kenniscentrum dat we ook rekening moeten houden met de snel veranderende communicatievoorkeuren van jongeren. Het is essentieel om mee te gaan met de veranderende manier waarop jongeren communiceren en wat ze verwachten, dan kunnen jongeren geholpen worden.

Vier aanbevelingen

Uit het onderzoek zijn vier aanbevelingen gekomen:

  1. Maak schaamte constructief
  2. Geef aandacht aan stress
  3. Gebruik een passend communicatiekanaal
  4. Vergroot kennis van financiële zaken

Deze aanbevelingen zijn geschreven met als doel om de beste aanpak te vinden om jongvolwassenen met schulden effectiever te bereiken en te ondersteunen. 

Ga naar het onderzoek

Flanderijn heeft deze aanbevelingen en de motivatie daarachter gebundeld in een Whitepaper. Dit deelt het bedrijf graag met de achterban van Thuiswinkel.org. Op de website van Flanderijn zijn de resultaten van het onderzoek terug te vinden in een gedetailleerd overzicht. Wil je hier meer over weten? Ga dan naar de website van onze business partner.

BEZOEK DE WEBSITE >

Onderwerpen

Deel dit kennisartikel

Recente artikelen over dit onderwerp