Flitsbezorging; analyse en duiding

Gepubliceerd op: 17 maart 2022
Bijgewerkt op: 27 september 2022
Geschreven door
Fiets Flitsbezorger Met Pakketjes 800X400

Flitsbezorging maakt een snelle groei door in Nederland. Consumenten zoeken service en gemak en flitsbezorgers voorzien in deze behoefte. De snelle groei zorgt voor vragen, uitdagingen en kansen. Het is aanleiding voor INretail, Thuiswinkel.org en E-commerce Nederland om het concept flitsbezorging te analyseren en te duiden en aanbevelingen te doen naar betrokken stakeholders.

INretail, Thuiswinkel.org en E-commerce Nederland hebben zich samen over het fenomeen flitsbezorging gebogen. Het resultaat is een analyse van flitsbezorging met aanbevelingen voor betrokkenen. Dat zijn niet alleen gemeenten en de flitsbezorgers zelf, maar we zien ook opties voor ondernemers in de winkelstraat. Het is altijd goed om kansen te verkennen.

Flitsbezorging past in een trend van veranderend consumentengedrag dat draait om gemak. Nu besteld, supersnel in huis. Het zal invloed hebben op hoe we kijken naar onze steden en de retail. INretail, Thuiswinkel.org en E-commerce Nederland roepen op om met alle partijen (ondernemers, gemeenten, consumenten, bewoners) te zoeken naar een goede invulling van dit opkomende fenomeen.

 

Downloads

  • Flitsbezorging - analyse en duiding

    Lees hier alle gevolgen en kansen die het opkomen van flitsbezorging met zich mee brengt.

Onderwerpen

Deel deze download

Recente artikelen over dit onderwerp