Sluit je als verkoper op platformen aan bij Thuiswinkel.org

Met de introductie van een certificering voor verkopers op platformen biedt Thuiswinkel.org verkopers met een (Nederlandse of Europese) KvK-inschrijving op platformen en marktplaatsen de mogelijkheid om aan klanten extra bescherming, rechten en vertrouwen te bieden. Hiermee kunnen zij aantonen dat zij aan de geldende wet- en regelgeving voldoen en dat kopers bij hen gebruik kunnen maken van klachtenbemiddeling en onafhankelijke geschillenbeslechting.

Gecertificeerde verkopers mogen het keurmerk Thuiswinkel Waarborg (voor b2c-verkopen) en/of het keurmerk Zakelijk (voor b2b-verkopen) voeren, inclusief het bijpassende certificaat. Met deze stap wil Thuiswinkel.org verkopers op platformen de mogelijkheid bieden om zich positief te onderscheiden op platformen, en bijdragen aan een betere bescherming van Nederlandse kopers op platformen en marktplaatsen.
Word meteen lid of lees verder over de certificering van verkopers, de voordelen en de kosten

Voordelen voor verkopers op platformen

De certificering voor verkopers op platformen door Thuiswinkel.org biedt verkopers verschillende voordelen:

 • Zichtbaarheid en vertrouwen op/via het platform met het Thuiswinkel Waarborg/Zakelijk-logo.*
 • Een hogere ranking op het platform.*
 • Vertrouwen bieden aan kopers via een certificaat dat is toegesneden op het betreffende platform.*
 • Vertrouwen bieden aan kopers via de Algemene Voorwaarden van Thuiswinkel.org.
 • Zekerheid dat je aan de geldende wet- en regelgeving voldoet.
 • Kopers krijgen het recht op klachtenbemiddeling en consumenten op onafhankelijke geschillenbeslechting.
 • Gebruikmaken van het gratis juridisch advies van Thuiswinkel.org.
 • Profiteren van de gezamenlijke belangenbehartiging voor verkopers.
 • Gratis resultaten van verschillende onderzoeken, waaronder de nieuwe Platformmonitor 2020.
 • Alle overige producten en diensten van Thuiswinkel.org.

* Afhankelijk van het platform

Voordelen voor kopers

Voor kopers is het niet altijd duidelijk tot wie zij zich moeten richten als ze ontevreden zijn na een aankoop bij een verkoper op een platform. Het keurmerk en certificaat van Thuiswinkel.org bieden kopers vertrouwen; zij hebben de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij Thuiswinkel.org, waarbij de belangenvereniging probeert tot een oplossing te komen die door alle partijen als positief wordt ervaren. Als dit niet lukt, dan heeft de consument nog het recht op onafhankelijke geschillenbeslechting via de geschillencommissie SGC in Den Haag. Dit bespaart de koper, consument en verkoper een dure gang naar de rechter.

Aanvragen en kosten

 • Voor een verkoper op een platform die geen eigen webshop heeft, bedragen de jaarlijkse certificeringskosten € 100,-* (€ 45 per extra platform). De contributie voor het lidmaatschap is op basis van de omzet op platform(en) in Nederland (zie de contributieregeling).
 • Voor een verkoper op een platform met een eigen webshop, bedragen de jaarlijkse certificeringskosten € 390,-.* De contributie voor het lidmaatschap wordt bepaald op basis van de totale online omzet in Nederland, verkocht via platform(en) en in de webshop (zie de contributieregeling).
 • Voor webshops die al lid zijn van Thuiswinkel.org en ook op platformen verkopen, is de certificering van het eerste platform gratis. Voor elk extra platform bedragen de kosten €45,-.

* Indien je aanvullende voorwaarden hanteert, geldt er een meerprijs. 

Meld je aan!

Wil jij als verkoper je aanmelden voor de certificering van verkopers en als lid van Thuiswinkel.org profiteren van alle voordelen? Meld je dan snel aan via onderstaande button!

Vraag het lidmaatschap aan