Thuiswinkel Zakelijk

Zakelijke klanten hebben, net als consumenten, behoefte aan betrouwbaarheid en veiligheid bij online aankopen. Daarom heeft Thuiswinkel.org nu ook Thuiswinkel Zakelijk, een speciaal keurmerk voor de b2b-markt. Dit keurmerk, gericht op groothandels, fabrikanten, leveranciers en webwinkels die zakelijk verkopen, biedt een platform van vertrouwen en veiligheid voor zakelijke aankopen op afstand.

Webshops Panorama

Met Thuiswinkel Zakelijk vergroot je het vertrouwen van je klanten, wat handig is gezien het gemiddelde orderbedrag van zakelijke bestellingen vaak een stuk hoger ligt dan een consumentenaankoop. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen die je niet wil missen.

Unieke verkoopargumenten

 • B2B keurmerk staat voor veiligheid en betrouwbaarheid bij zakelijke klanten
 • Profiteer van onze bekendheid
 • Voldoe aan de meeste actuele wet- en regelgeving
 • Klachtenbemiddeling en juridisch advies
 • Je webshop wordt gescand op beveiligingslekken

Certificering

Uiteindelijk kan niet iedereen lid worden van Thuiswinkel.org. Thuiswinkel Zakelijk staat voor veilig en betrouwbaar online shoppen en dus moeten onze leden zich wel aan wet- en regelgeving houden. Onze leden lopen daarom een certificeringstraject door en worden ieder jaar gehercertificeerd. Het certificeringstraject bestaat uit drie onderdelen: een juridische toets, financiële monitoring en een veiligheidsscan.

Thuiswinkel Zakelijk is meer dan een keurmerk

Wij willen de hele online sector vooruit helpen en dat kan niet met alleen een keurmerk.

En we doen nog veel meer. Wil je precies weten wat? Bekijk dan het uitgebreide overzicht.

Sluit je aan bij de beste webwinkels van Nederland

Veel b2b-webshops hebben nog geen keurmerk en claimen al hun klanten al te kennen, een gemiste kans! Met Thuiswinkel Zakelijk maak je de drempel lager voor nieuwe zakelijke klanten en kun je je positief onderscheiden van de concurrentie. Wil jij je onderscheiden, bij de beste webwinkels van Nederland horen en ben je klaar voor meer online omzet?

Meld je dan snel aan

Wil jij
Persoonlijke ondersteuning?

Wil je meer weten over dit keurmerk? Neem dan contact met ons op. 

Ingrid van Voorst 250x250

Veelgestelde vragen

 • Je kunt lid worden van Thuiswinkel.org als je producten of diensten aanbiedt aan consumenten of zakelijke klanten via verkoop op afstand. Thuiswinkel.org heeft een consumentenkeurmerk, een zakelijk keurmerk, een internationaal keurmerk en een keurmerk voor platformen.

  Let op: Het is belangrijk dat je website toegankelijk is op het moment dat je de aanvraag indient. Zo kan de website goed gecontroleerd worden tijdens de certificering.  

 • Verkoop jij online aan zakelijke klanten? Dan kun je Thuiswinkel Zakelijk aanvragen. Ook hier doorloop je een certificering, maar die is iets anders dan voor Thuiswinkel Waarborg. De wetgeving rond zakelijke online aankopen is namelijk anders dan die van consumentenaankopen. 

 • Thuiswinkel.org is een vereniging zonder winstoogmerk. Je betaalt bij Thuiswinkel.org contributie op basis van je online omzet in het afgelopen jaar, waarbij geldt dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen.

  • Eenmalige inschrijfkosten: € 75,-
  • Keurmerk certificering (jaarlijks): € 390,-
  • Contributie: op basis van vastgestelde contributieregeling, zie de tabel