Gratis juridisch advies voor leden 

Bij Thuiswinkel.org staan onze juristen al jaren klaar voor onze leden via e-mail en telefoon. Nieuw is de mogelijkheid voor leden om uitgebreider te sparren over talloze juridische onderwerpen tijdens het telefonisch spreekuur.

Denk aan vragen over het consumentenrecht, klachten van consumenten, het verweer bij geschillen, maar ook vragen over de wettelijke regels over informatieverplichtingen op bijvoorbeeld jouw site. Heb je een juridisch probleem of is iets onduidelijk én ben je lid van Thuiswinkel.org? Maak dan gratis gebruik van onze juridische ondersteuning. Ze zitten voor jullie klaar!

Nog geen lid? Vraag het lidmaatschap aan en profiteer van alle voordelen!

Ons juridische team

Juridisch team van Thuiswinkel.org - Ank van Heeringen Vincent Romviel en Nathalie Entius

 

Juridisch spreekuur op dinsdagochtend en donderdagmiddag

Onze juristen zitten elke dinsdagochtend en donderdagmiddag achter de telefoon om al jullie juridische vragen te beantwoorden. Heb je bijvoorbeeld ook vragen over onderwerpen die niet direct met verkopen op afstand te maken hebben, maar wel relevant zijn voor jullie business dan willen we dat ook graag weten. Bijvoorbeeld over cao of arbeidsrecht. Doel daarvan is in kaart te brengen welke overige vragen er zijn en welke rol Thuiswinkel.org daar informatief in kan vervullen.

Uiteraard kun je altijd mailen of bellen naar onze juridische experts maar tijdens het webwinkel spreekuur hebben ze de tijd om dieper op zaken in te gaan. Dus schroom niet en haal het meeste uit jouw lidmaatschap!

Juridisch spreekuur:

  • Dinsdagochtend 9:00-11:00
  • Donderdagmiddag: 14:00-16:00

Telefoonnummer: 0318 - 648 575
Of als je liever toch schriftelijke feedback krijgt dan kun je als lid mailen naar

Ben je toch meer van de zelfstudie?

Veelgestelde juridische vragen

In onze sectie Wet- en Regelgeving vind je informatie over de Wet Koop op Afstand en jouw rechten en plichten als webwinkelier ten opzichte van consumenten. Als jullie hier informatie missen dan horen we dit uiteraard graag via .

Juridische vraagbaak voor geschillen

Soms kun je ondanks alle goede bedoelingen, het niet voorkomen dat er een geschil ontstaat met een consument. Voor onze leden hebben we daarom uitspraken van de geschillencommissie verzameld en via een handige zoekmodule als vraagbaak beschikbaar gemaakt. Wil je weten wat de commissie heeft besloten over juridische meningsverschillen rondom levering, herroepingsrecht, schadevergoeding, incassokosten, beschadigde producten én meer? In onze geschillen vraagbaak kun je zoeken op gegronde, ongegronde en gedeeltelijk gegronde geschillen. Hierdoor vind je supersnel een uitspraak die je helpt bij het vormen van je eigen verweer. 

Naar de geschillen vraagbaak in Mijn Account