Juridisch Panorama (1)

Gratis juridisch advies

We kunnen ons goed voorstellen dat het lastig is om van alle wetten en regels voor webshops op de hoogte te zijn. Die klus nemen wij graag voor jou uit handen. Al onze leden hebben recht op gratis juridisch advies. Onze topjuristen helpen je graag verder.  

Tijdens de (her)certificering wordt jaarlijks gecheckt of jouw webwinkel voldoet aan de wet- en regelgeving. In de dagelijkse praktijk kun je echter situaties tegenkomen die vragen oproepen. Met hun ruime ervaring in de (e-commerce) wet- en regelgeving kunnen onze juristen jou gratis helpen met juridisch advies. Ook als het een juridisch onderwerp betreft dat misschien niet zo voor de hand liggend is, gaan ze graag met je in gesprek. Ze kunnen je helpen met onder andere: 

[Unique Selling Points]

Consumentenrecht
Algemene voorwaarden
Privacywet
Algemene juridische problemen of vragen
De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
De certificering van Thuiswinkel.org
Klachten, geschillen en de Geschillencommissie Thuiswinkel

Daarnaast kunnen we je helpen met vragen over de privacywet, geschilbeslechting, (aanvullende) algemene voorwaarden, oneerlijke handelspraktijk, productaansprakelijkheid, verkoop/levering van diensten en digitale inhoud, reisovereenkomst, privacy en bescherming persoonsgegevens, privaatrecht (algemeen verbintenissenrecht en vermogensrecht), wet koop op afstand, telecommunicatiewet, wet bescherming persoonsgegevens, cookiewetgeving, Nederlandse Reclame Code, intellectueel eigendomsrechten en andere zaken.

Voor heel specifieke vragen op het gebied van ict & recht, privacy, intellectuele eigendom, arbeidsrecht en security hebben wij een unieke samenwerking met ICTRecht. Leden van Thuiswinkel.org krijgen namelijk toegang tot de juridische helpdesk van ICTRecht voor ondersteuning bij alle juridische vraagstukken op het gebied van ict & recht, privacy, intellectuele eigendom, arbeidsrecht en security. De samenwerking tussen Thuiswinkel.org en ICTRecht biedt leden van Thuiswinkel.org de juiste ondersteuning om hun webshop optimaal te beschermen tegen juridische risico’s en geschillen. Heb je vragen over de Thuiswinkel Waarborg-certificering? Dan staan de juristen van Thuiswinkel.org uiteraard kosteloos voor je klaar.

Thuiswinkel Privacytool

Als eigenaar van een webwinkel wil je natuurlijk aan de nieuwste wetten voldoen en dat je (potentiële) klanten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens op de juiste manier worden verwerkt. Daarom heeft Thuiswinkel.org in samenwerking met ICTRecht en PrivacyBlox de Thuiswinkel Privacytool ontwikkeld: een hulpmiddel voor leden waarmee jij zelfstandig de privacywetgeving kunt toepassen. Let op: deze Privacytool is exclusief en gratis beschikbaar voor onze leden. 

Check de veelgestelde vragen

Op onze pagina Wet- en Regelgeving vind je de veelgestelde vragen én bijbehorende antwoorden over de Wet Koop op Afstand en jouw rechten en plichten als webwinkelier. Mis je informatie? Laat het ons weten via juridisch@thuiswinkel.org, dan helpen we je verder.

Heb je hulp nodig?
Mail het juridische team

Ons juridische team staat voor je klaar. Ze denken graag met je mee en leggen de wet in begrijpelijke tekst aan je uit. 

Vincent Romviel 250x250
Vincent Romviel