Vakantiegeld zorgt voor nieuwe piek in online bestellingen

Categorie
Gepubliceerd op: 27 mei 2020
Bijgewerkt op: 1 juli 2021
Geschreven door
Euro's

Het aantal online bestellingen bereikt in deze dagen een nieuwe piek. “Deze week is bij veel mensen het vakantiegeld gestort en dit leidt tot een nieuwe hausse aan online uitgaven, zo leert een rondgang langs leden van Thuiswinkel.org. 

"Consumenten geven zichzelf extra cadeautjes als beloning voor het thuisblijven en het goede gedrag van de afgelopen weken. Daarnaast worden er veel producten gekocht om het thuisblijven aangenamer te maken”, zegt Wijnand Jongen, directeur bij Thuiswinkel.org.

“De artikelen die mensen nu gaan kopen, zijn vooral de luxere artikelen waar ze normaal gesproken misschien voor zouden moeten sparen. Het prachtige weer van afgelopen week (en wat komende week wordt voorspeld) zorgt ervoor dat mensen de tuin in willen en willen genieten van de buitenlucht. Zij gaan artikelen aanschaffen waarmee ze het leven thuis makkelijker, leuker en aangenamer maken”, vertelt Wijnand Jongen.

Een rondgang langs de leden van Thuiswinkel.org laat een top 10 zien (in willekeurige volgorde) van populairste producten:

  1. Barbecues (Kamado)
  2. E-bikes en mountainbikes
  3. Tuintafels, -stoelen en loungebanken
  4. Trampolines, skelters en ander (groot) tuinspeelgoed
  5. Zomer-, en badkleding
  6. (Opblaasbare) zwembaden & jacuzzi’s
  7. Televisies & (spel)computers
  8. Planten, bomen en bloemen voor in de tuin
  9. Airconditioning en ventilatoren
  10. Fitness- en sportartikelen

Webwinkels spelen in op ontvangst vakantiegeld

Veel webwinkels hebben een aparte pagina ingericht waarop ze vakantiegelddeals hebben, mensen extra vakantiegeld kunnen winnen of waarop ze tips geven wat mensen nu het beste met hun vakantiegeld kunnen doen. “Op dit moment is het nog onduidelijk of we straks weer ‘normaal’ op vakantie kunnen. Mocht die onzekerheid weg zijn, dan verwachten we een enorme stroom in het aantal online boekingen van vakanties, vakantiehuisjes en campings”, geeft Wijnand Jongen aan.

Vervoerders draaien op topcapaciteit

Thuiswinkel.org staat in nauw contact met de vervoerders en zij geven aan er alles aan te doen de pakketjes zo snel mogelijk bij de consument te krijgen. “Zij waren natuurlijk al flink opgeschaald. Consumenten en webwinkels moeten er wel rekening mee houden dat er in de komende week een bezorgdag wegvalt, namelijk Tweede Pinksterdag. Op die dag worden er geen pakketjes bezorgd. Ons advies is aan webwinkels om hun bezorgtermijn op de website realistisch te houden en dus aan te geven dat de pakketjes binnen enkele dagen bezorgd zullen worden”, besluit Wijnand Jongen.

Deel dit nieuwsartikel