TUI, de winnaar van de Shopping Award reizen

Categorie
Gepubliceerd op: 11 april 2023
Bijgewerkt op: 11 april 2023
Geschreven door
TUI

De Shopping Awards zijn de belangrijkste prijzen in Nederland voor e-commerce. In de subcategorie reizen, wat viel onder de categorie Persoonlijke Verzorging Powered by Riverty, wist TUI de Award te bemachtigen. In dit interview vragen wij aan Arjen de Mik, Head of Digital & E-Commerce bij TUI, hoe zij de Award wisten te winnen. 

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

TUI is de grootste vakantieaanbieder op de Nederlandse markt en een reisorganisatie in de breedste zin van het woord. TUI heeft eigen vliegtuigen, hotels, zelfs cruiseschepen en verkoopt omnichannel: via eigen retail, via derde en online.

Waarom hebben jullie meegedaan met de Shopping Awards?

Arjen geeft aan dat het meedoen en winnen van de Shopping Awards een mooie erkenning geeft: "Elke dag zijn er vele teams binnen TUI bezig om te werken aan een optimale online klantbeleving. Zo’n mooie prijs geeft erkenning en brengt ons blijdschap en trots. Maar even belangrijk vind ik de feedback die het ons biedt. Bijna 14.000 mensen brachten hun stem uit op Tui.nl. Ik neem het gehele rapport door, ben op pagina 47 van de 172 om alle beoordelingen door te nemen. Je krijgt een perfect overzicht van wat er goed gaat en wat er beter kan", vertelt Arjen.

Wat maakt jullie webwinkel zo bijzonder / Waarom denk je dat je hebt gewonnen?

"Het zit tot in de haarvaten bij TUI om van een vakantie een onvergetelijk en zorgeloos moment te maken. Een moment waarin je tot jezelf kunt komen, kan beleven en ervaren. Natuurlijk gaat er wel is wat mis en dan doen we weer alles aan op het op te lossen. Uit beoordelingen lees ik dat TUI zich op vlak van betrouwbaarheid en service wel bewezen heeft door de jaren heen", aldus Arjen.

De website van TUI bestaat al meer dan 15 jaar. Arjen vertelt dat er in die tijd een goede basis is gelegd en dat TUI nog altijd druk bezig is om te verbeteren: "We staan op het werk van sterke schouders voor ons. We werken continu aan het steeds verder verbeteren van inspireren, zoeken, boeken en managen van je boeking. Fijn is het dan om terug te lezen in de klantbeoordelingen dat de website als zeer duidelijk, informatief en overzichtelijk wordt ervaren", vertelt Arjen.

Zo vertelt Arjen dat handige zoekfilters en bewaaropties worden gewaardeerd, evenals de waarheidsgetrouwe foto’s (van klanten zelf!). Maar ook handige informatie over de reis zelf, het weer en excursies op locatie wordt als prettig ervaren. Het samenspel met onze eigen reisbureaus en de App is trouwens ook wat de website bijzonder maakt volgens de klant.

Welke plannen hebben jullie nog voor de toekomst?

"We hebben nog zoveel ideeën, bijvoorbeeld rondom treinreizen, livechat, persoonlijke deals en mobiele homepage. Maar belangrijkste is dat we als TUI in de nabije toekomst streven naar één gezamenlijke website en achterliggende IT systemen voor alle landen. Zo bundelen we onze krachten om sneller door te ontwikkelen ten behoeve van de online klantervaring. Daar zijn al mooie stappen gemaakt en Nederland en België lopen voorop in die ontwikkeling", geeft Arjen aan.


Wil je meer weten over TUI?

BEZOEK DAN HUN WEBSITE > 

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp