Thuiswinkel.org wint ‘Mans Lejeune Award 2014’

Categorie
Gepubliceerd op: 5 november 2014
Bijgewerkt op: 22 februari 2021
Geschreven door

Gisteren heeft Wijnand Jongen vol trots de prestigieuze ‘Mans Lejeune Award 2014’ in ontvangst genomen. Doel van de Mans Lejeune Award was het bekronen van succesvolle teams van bestuurders en professionals in verenigingen. Volgens de jury is Thuiswinkel.org ‘uniek in Europa, misschien wel in de wereld’ en ‘vertegenwoordigen ze niet een bepaalde producten- of dienstensector, maar het kanaal e-commerce.’

Thuiswinkel.org werd als winnaar geselecteerd uit 10 organisaties. “Thuiswinkel.org heeft zich onderscheiden door sectoroverschrijdend te denken ten aanzien van de rol van verenigingen, namelijk als ‘horizontale’, themagerichte netwerken van branches in plaats van enkelvoudige, ‘verticale’ brancheorganisaties” aldus De Ruijter. “Zij heeft de uitdaging opgepakt om stakeholders uit totaal verschillende invalshoeken te verbinden, zoals met het project ‘Shopping2020’. Geheel in de geest van de naamgever van de Award heeft de organisatie ook op Europese schaal het voortouw genomen.”

Over de award

De award werd uitgereikt ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Lejeune Association Management in het Kyocera ADO stadion te Den Haag. De award is gemaakt door beeldend kunstenaar Jos Gielen en werd uitgereikt door juryvoorzitter Paul de Ruijter. De prijs is vernoemd naar de oprichter Mans Lejeune van het huidige Lejeune Association Management. De genomineerde organisaties waren: De Federatie Nederlandse Oudpapier Industrie (FNOI); Schietsportvereniging ‘De Grensstreek’; Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU); Naturisten Federatie Nederland (NFN); Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO); Nederlandse Vereniging van Banken (NVB); Koninklijke OnderhoudNL; Platform Promotional Products (PPP); Thuiswinkel.org; Unie van Belgische Adverteerders en UBA en Unie van Belgische Adverteerders (UBA).

De Mans Lejeune Award 2014 werd gelanceerd ter gelegenheid van het gouden jubileum van het gelijknamige verenigingsmanagementbureau Lejeune, maar krijgt waarschijnlijk een vervolg. Bij de afsluiting van de bijeenkomst benadrukte directeur Jules Lejeune dat de eerste editie heeft bewezen dat de award bestaansrecht heeft. “Wij zijn weliswaar de naamgever maar de award stond open voor alle verenigingen, of zij nu een eigen secretariaat hebben of (delen van) hun management hebben ondergebracht bij een bureau als het onze. Wij zullen deze editie evalueren en overwegen de award onder te brengen in een aparte stichting om de onafhankelijkheid verder te benadrukken.”

Deel dit nieuwsartikel