Thuiswinkel.org verwelkomt business partner Nationale-Nederlanden

Categorie
Gepubliceerd op: 7 juni 2019
Bijgewerkt op: 18 maart 2021
Geschreven door
Business Partners

Vorig jaar is Nationale-Nederlanden business partner geworden van Thuiswinkel.org. Met ruim vijf miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland, is deze financiële dienstverlener voor veel mensen niet onbekend. Toch stellen we deze partner graag nog even aan u voor. Nationale-Nederlanden heeft namelijk speciaal voor webwinkeliers een verzekeringspakket samengesteld. We gaan in gesprek met Marnix Kasbergen, propositie-marketeer bij Nationale-Nederlanden.

Waarom moeten we het hebben over verzekeren?

“Verzekeren is voor een ondernemer denk ik niet het leukste onderwerp. De gemiddelde webwinkelier is liever bezig met zijn klanten, assortiment of website dan met verzekeringen. We zien vaak dat een ondernemer pas bij schade ondervindt of de verzekering dekking biedt. Dat leidt soms tot vervelende situaties als blijkt dat de kosten niet of slechts gedeeltelijk worden vergoed. Bij grote schades kunnen de financiële gevolgen dusdanig zijn dat een ondernemer failliet gaat. Verzekeren is dus niet het leukste maar wel een heel belangrijk onderwerp!”

Waarom een verzekeringspakket voor webwinkels?

“Een webwinkel heeft met andere risico’s te maken dan de fysieke winkel. We hebben dit ook onder meer dan 400 webwinkels onderzocht en zij geven dit ook zelf aan. We zien bijvoorbeeld dat ze zich minder zorgen maken over de traditionele risico’s, zoals diefstal en waterschade. Maar van hardware- en softwarestoringen of pakketten die kwijtraken, liggen ze wel wakker. Als verzekeraar bieden wij specifieke, branchegerichte oplossingen. Daarom hebben we een verzekeringspakket dat passende dekkingen biedt voor de bedrijfsrisico’s van webwinkeliers.”

Kun je daar een voorbeeld van geven?

“Een mooi voorbeeld is de uitval van de webshop door een storing. De omzet die je dan misloopt, vergoeden wij. Ook kunnen we voorraden op verschillende locaties verzekeren, zonder dat we alle adressen willen weten. Verder bieden we een garantie tegen onderverzekering en zijn tijdelijke hulpkrachten meeverzekerd als werknemers op de aansprakelijkheidsverzekering. In ons product houden we ook rekening met het feit dat veel fysieke winkels ook online verkopen, of andersom. Je kunt bij ons de risico’s van beide activiteiten verzekeren in één pakket.”

Wat is jouw tip aan een webwinkelier als het gaat om verzekeren?

“Analyseer periodiek je bedrijfsrisico’s, bij voorkeur samen met een deskundige. Welke verzekeringen je nodig hebt, hangt niet alleen af van de activiteiten, producten of omvang van je winkel; het begint bij jou als ondernemer. Hoeveel risico ben je bereid om te nemen? En heb je voldoende (financiële) middelen om eventuele schade zelf op te vangen? De vraag is of je hier als ondernemer de kennis, kunde én tijd voor hebt. Een verzekeringsadviseur kan je helpen bij risicomanagement en de keuze voor de juiste verzekeringen. Op www.nn.nl/webwinkels vind je veel informatie over de mogelijkheden.”

Waarom zijn jullie partner geworden van Thuiswinkel.org?

“Thuiswinkel.org werkt aan een sterke en gezonde e-commercebranche en is daarom voor ons een uitstekende partner. Vanuit onze rol helpen we webwinkeliers graag met onze kennis over risico’s waar zij mee te maken krijgen en hoe daarmee om te gaan. De komende periode schrijven we daar ook een aantal blogs over op Thuiswinkel.org.”

Deel dit nieuwsartikel