Sustainability ID: materiaalpaspoort voor displays

Categorie
Gepubliceerd op: 29 november 2019
Bijgewerkt op: 16 februari 2021
Geschreven door
Duurzaamheid Duurzaam Verpakken 800X400

Thuiswinkel Zakelijk-lid Holbox heeft een primeur op het gebied van duurzaamheid: een materiaalpaspoort waarmee je inzicht krijgt in de materialen waaruit een display bestaat. Niet alleen de duurzaamheid van de materialen worden hiermee inzichtelijk, ook de herkomst wordt weergegeven. Holbox zet hiermee een grote stap vooruit in het faciliteren van duurzame POS-materialen en het vergroten van ketentransparantie.

De Sustainability ID is een QR-code op een display die te scannen is met iedere smartphone. Na het scannen krijgen klanten en consumenten het materiaalpaspoort te zien. Deze laat zien uit welke gerecyclede en gecertificeerde papier- of kartonsoorten de display bestaat, maar ook met welke milieuvriendelijke inkten of lakken het materiaal bedruk is. Het biedt inzicht in de duurzaamheid en recyclebaarheid van de desbetreffende display. Het wordt hierdoor ook gemakkelijker om de display juist te recyclen na gebruik.

Het belang van materiaalpaspoorten

Wanneer je producten opnieuw wil gebruiken of recyclen, dan is het belangrijk dat je weet uit welke materialen ze precies bestaan, hoeze de materialen zijn verwerkt en hoe je ze moet recyclen. Een materiaalpaspoort is een efficiënte en breed inzetbare tool om deze informatie te verspreiden.  Wanneer een materiaalpaspoort in de vorm van een scanbare QR-code op het product zelf zit, is die informatie zelfs altijd binnen handbereik. De informatie maakt het mogelijk dat meer materialen in het recycletraject komen, waardoor er minder afval geproduceerd wordt.

Over Holbox

Duurzaamheid en het verkleinen van de ecologische voetafdruk staat bij Holbox hoog in het vaandel. Het bedrijf werkt volgens de principes van een circulaire economie, waarbij ze vinden dat ieder materiaal moet kunnen worden hergebruikt zonder waarde te verliezen. Holbox is internationaal georiënteerd en specialist in ontwerp, design en productie van displays.

Deel dit nieuwsartikel