Shopping Award Duurzaamheid: wat was dit jaar het mooiste duurzame project?

Categorie
Gepubliceerd op: 23 december 2021
Bijgewerkt op: 23 december 2021
Geschreven door
Shopping Awards Vrouw Met Prijs Prijsuitreiking 800X400

Op donderdag 24 maart wordt voor de tweede keer de speciale vakprijs Duurzaamheid uitgereikt in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. De webwinkel met het mooiste initiatief voor groene of sociale impact mag deze prijs in ontvangst nemen. Het gaat om een project dat een bepaald aspect van de bedrijfsvoering verduurzaamt.

Mooiste verbeterslag

“Steeds meer e-commercebedrijven zetten actief in op verduurzaming. Met deze award vieren en onderstrepen we deze fantastische initiatieven”, vertelt Ellen de Lange, programmamanager duurzaamheid bij Thuiswinkel.org en moderator van de jury. “Een duurzaam project betekent nog niet dat het gehele bedrijf in één keer duurzaam is. Maar we willen juist laten zien welke stappen webwinkels hebben gezet.”

De Duurzaamheid Award is een beloning voor de mooiste verbeterslag die een bedrijf het afgelopen jaar op het gebied van duurzaamheid heeft gemaakt. Dat kan op allerlei gebieden zijn: van logistiek en verpakkingen tot duurzaam productaanbod en van energiebesparing tot circulariteit.

De jury

Een ervaren jury, onder leiding van Ed Nijpels (onder andere oud-voorzitter van Thuiswinkel.org en huidig voorzitter van het Klimaatberaad), buigt zich over de inzendingen. De jury bestaat verder uit Remko Berkhout (DS Smith en tevens sponsor), Erlend Deckers (TNO), Rajiv Laigsing (Bringly), Folkert van der Molen (duurzaamondernemen.nl), Babette Porcelijn (Think Big Act Now) en Arnoud van Vliet (Zeeman).

Criteria aspecten waar de jury naar zal kijken:

 • Relatieve duurzame impact: hoe groot is de verbeterslag binnen de mogelijkheden van het bedrijf?
 • Innovatie: hoe vernieuwend is het project?
 • Implementatie: hoe is het project geïmplementeerd? Is het effectief?
 • Leiderschap: in hoeverre zijn anderen meegenomen in de verduurzaming (bijvoorbeeld leveranciers, medewerkers, concullega’s of consumenten)?

Waarom meedoen?

 • Profiteer van landelijke mediacampagne rond Shopping Awards 2022.
 • Ontvang een exclusief mediapakket en laat zien dat je meedoet aan Nederlands meest prestigieuze digital commerce awards.
 • Waardering en een inhoudelijke verslag van een gerenommeerde vakjury.
 • Trek nieuw talent aan door te laten zien dat jouw organisatie een Shopping Award Vakprijs verdient.
 • Krijg aandacht van consumenten en vakgenoten en laat zien dat jij serieuze aandacht hebt voor duurzaamheid.
 • Laat met jouw inzending zien dat de e-commercesector heel actief is op het gebied van verduurzaming.
 • Meedoen, genomineerd worden en misschien wel en winnen. Gegarandeerde media-aandacht! Deze heb ik uit de vorige mailing gekopieerd.

Je kunt je aanmelden op basis van een case-inzending.

Schrijf je in voor de Shopping Award Duurzaamheid

Deel dit nieuwsartikel