Online toiletpapier verkopen? Hygienepapier.nl laat zien dat het kan

Categorie
Gepubliceerd op: 19 december 2017
Bijgewerkt op: 25 januari 2021
Geschreven door
Toiletrollen 800 x 400

Hygienepapier.nl begon anderhalf jaar geleden met het verkopen van één bepaald hygiënemerk aan zakelijke klanten. Inmiddels is de webshop uitgegroeid tot een grote speler binnen de markt van toilethygiëne, met een breed assortiment van alle (top)merken. We spraken Michael Woensdregt, lead-online marketeer bij Hygienepapier.nl, over de belangrijkste ontwikkelingen, ambities en het belang van het Thuiswinkel Zakelijk-keurmerk.

“We snappen heel goed dat organisaties geen zin hebben om veel geld uit te geven aan randzaken als hygiënepapier en dat ze hun geld en tijd liever besteden aan kerntaken,” legt Michael uit. “Daarom maken wij het bestellen van hygiëneproducten zo gemakkelijk en goedkoop mogelijk. Met Hygienepapier.nl gaan we voor mooie ruimtes, maar wel tegen goede prijzen.”

En die aanpak werkt. Binnen twee jaar is Hygienepapier.nl uitgegroeid tot de op één na grootste speler in de markt. “We krijgen meer dan honderd bestellingen per week en groeien maand op maand sinds we begonnen zijn.” Deze snelle groei is voor het bedrijf ook reden om het Thuiswinkel Zakelijk-keurmerk te willen. “We zijn toch net nieuw in de markt. Bovendien zijn de prijzen zo scherp, dat nieuwe bezoekers kunnen twijfelen aan de ‘echtheid’ van onze organisatie. Het keurmerk geeft ons een nog veiligere uitstraling.”

Voordelig en gemakkelijk

De slogan van Hygienepapier.nl is ‘Welkom bij de voordeligste van Nederland’. Volgens Michael zijn niet alleen consumenten prijsgevoelig, maar zakelijke klanten ook. “De artikelen die wij verkopen zijn onmisbaar, maar niemand heeft zin om er veel geld aan uit te geven.” Toch ziet Michael dat niet alleen de lage prijzen bijdragen aan het succes van Hygienepapier.nl. “Buiten een lage prijs is het belangrijk om snel gedegen advies te geven en klanten goed te ondersteunen bij het aankoopproces.”

Daarom is de klantenservice van Hygienepapier.nl de hele dag bereikbaar via WhatsApp, chat, telefoon en mail. “We zorgen voor de klantervaring van een fysieke winkel, ondanks het feit dat we een webshop zijn. Ook proberen we het bestellen van de juiste producten zo makkelijk mogelijk te maken: klanten kunnen via onze site bijvoorbeeld snel nagaan welke navulling zij nodig hebben voor hun dispenser.” 

Wat naast een gezonde groei de ambities van Hygienepapier.nl zijn? Daar is Michael duidelijk over: “We willen de conventionele hygiënemarkt opschudden. Bewijzen dat toilethygiëne zich, tegen alle verwachtingen in, wel degelijk leent om online verkocht te worden.”

Deel dit nieuwsartikel