Nieuwe business partner: DIMABAY

Categorie
Gepubliceerd op: 11 maart 2022
Bijgewerkt op: 11 maart 2022
Geschreven door
Dimabay 800 X 400 (1)
Business Partner

DIMABAY is de nieuwe business partner van Thuiswinkel.org. Het bedrijf is Europees marktleider op het gebied van media- en pakketbijlagen en is actief in 15 landen. De motor van het succes van DIMABAY: een consequente oriëntatie op de advertentieresultaten.

Waar zijn jullie het trotst op binnen DIMABAY?

“Wij zijn het meest trots op het feit dat we Europees marktleider zijn. Onze partners zijn zeer tevreden met onze diensten en dat uit zich in jarenlange samenwerkingen. Dit is in lijn met één van onze belangrijkste kernwaarden: wij zetten alleen een samenwerking door als beide partijen er structureel beter van worden. Daarom adviseren wij vanaf het eerste moment altijd eerlijk en oprecht of iets gaat werken (of niet). Het feit dat onze partners aan ons verbonden willen blijven én samen willen blijven werken is hier een bewijs van.”

Hoe laten jullie je inspireren?

“Wij leren het meest van onze partners. Wij vinden het heel belangrijk om te weten wat er speelt in de markt, welke uitdagingen zij hebben en hoe ze die oplossen. Wij plannen regelmatig evaluatiegesprekken in met onze partners zodat we goed op de hoogte blijven, kunnen leren en meedenken waar nodig.”

Wat is op dit moment jullie grootste uitdaging? En hoe pakken jullie deze uitdaging aan?

“Klimaatneutraal adverteren is voor ons een grote uitdaging. Uiteraard zijn wij op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Europa op het gebied van de CO2-normen voor bedrijven en het bijbehorende verkleinen van de ecologische voetafdruk. Door met onze drukkerijen te kijken hoe wij de uitstoot zoveel mogelijk kunnen reduceren, kunnen wij onze partners helpen hieraan te voldoen. Wij doen dit onder andere door het gebruik van gerecycled papier, betere druk- en afwerkingstechnieken en door ons transport zo efficiënt mogelijk te organiseren. Daarnaast zijn wij altijd bezig met het optimaliseren van onze interne processen, zodat grondstoffen zo efficiënt mogelijk worden gebruikt en zodat er zo min mogelijk restafval overblijft.”

Welke belangrijke online ontwikkelingen zie je op de korte en lange termijn?

“Door corona hebben zowel online als het internet een grotere en snellere adaptatie doorgemaakt dan waar wij voorheen rekening mee hadden gehouden. Door deze ontwikkelingen is het pakketvolume in de afgelopen jaren verdrievoudigd in Europa. Wij verwachten dat dit ook op de lange termijn voor een deel behouden zal blijven.”

“Verder zijn voor ons de ontwikkelingen op het gebied van Augmented Reality zeer interessant. Dit creëert nieuwe kansen voor hoe onze flyers in de toekomst gezien en gebruikt gaan worden. Het zal de scheidslijn tussen ‘echt’ en digitaal nog meer doen vervagen.”

Hoe kan Dimabay de leden van Thuiswinkel.org verder helpen?

“Wij kunnen de leden van Thuiswinkel.org ondersteunen door ze tegen voordelige tarieven marketingkanalen te laten testen. Omdat iedereen zich momenteel voornamelijk focust op online is het des te interessanter om te kijken naar printmarketing. Via QR- en kortingscodes is dit net zo goed te tracken en het is vaak langer zichtbaar dan online. Bovendien is deze vorm van marketing extreem schaalbaar, wat het zeer aantrekkelijk maakt. Ten slotte bieden wij de leden een mogelijkheid om geld te verdienen aan hun uitgaande pakketten én om toegevoegde waarde (kortingen) aan klanten te bieden bij hun bestellingen.”

Welke 3 adviezen heb je voor onze leden?

  1. Geef print- en flyermarketing een kans, het is veel effectiever en resultaatgerichter dan je zou denken.
  2. Realiseer je dat je met je uitgaande pakketten (veel) geld kunt verdienen en je klanten extra waarde kunt aanbieden.
  3. Wees niet bang om ook eens over de grens te kijken. Wij werken met veel dezelfde partners in verschillende landen. Werkt het in Nederland? Probeer dezelfde verspreider ook eens laagdrempelig in Duitsland (of een ander land natuurlijk)!

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij DIMABAY?

Neem dan een kijkje op hun website>

Deel dit nieuwsartikel