Nieuw bestuurslid: Frans Falize (Wehkamp)

Categorie
Gepubliceerd op: 25 juni 2020
Bijgewerkt op: 4 maart 2021
Geschreven door
Thuiswinkel Waarborg Lijstweergave 800 X 400 Persoon Aan Het Typen Op Laptop

Tijdens de afgelopen Algemene Ledenvergadering van Thuiswinkel.org hebben we maar liefst twee nieuwe bestuursleden aan ons bestuur mogen toevoegen. In dit interview stellen we je graag voor aan Frans Falize, Chief Operating Officer bij Wehkamp.

Welkom als nieuw bestuurslid. Wil je jezelf even voorstellen aan onze leden?

“Na negentien jaar in het buitenland werkzaam te zijn geweest in e-commerce (Tesco/Kroger) ben ik teruggekeerd naar Nederland en heb mijn thuis gevonden bij Wehkamp als Chief Operating Officer. Binnen Wehkamp Operations zijn we dagelijks bezig om de bestellingen van onze klanten via ons state-of-the-art magazijn snel, efficiënt en betrouwbaar te leveren.”

Waarom wilde je bestuurslid worden van Thuiswinkel.org?

“Online winkelen wordt nog belangrijker voor consumenten, en het speelveld in de online markt verandert razendsnel. De coronacrisis heeft die veranderingen ook nog eens enorm versneld. We hebben in de afgelopen jaren hard gewerkt om Wehkamp gereed te maken voor de toekomst door te transformeren van postorderbedrijf tot een van de grootste Nederlandse webwinkels. We gaan de veranderingen graag samen met andere ondernemers in de branche aan en via Thuiswinkel.org hebben we een goed platform om hieraan invulling te geven.”

Zijn er bepaalde onderwerpen waar je je mee bezig wilt gaan houden als bestuurslid?

“Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze samenleving en voor onze klanten. Ik wil graag een bijdrage leveren om online retailen nog duurzamer te maken. We hebben binnen Wehkamp al vele geweldige initiatieven genomen, maar realiseren ons dat we altijd beter kunnen. Samen met de branche kunnen we nog grotere stappen maken. 

Voor welke belangen van onze leden wil je op gaan komen als bestuurslid?

“Voor goede, eerlijke regelgeving voor alle retailers binnen onze branche, groot én klein. En daarnaast het openlijker delen van kennis en resources.” 

Wat is de grootste uitdaging voor de Nederlandse e-commercesector de komende jaren?

“Het aantrekken van talent, de steeds veranderende wereld om ons heen en de steeds grotere behoefte van onze klanten aan ‘convenience’ zijn de grootste uitdagingen voor de branche in de komende jaren.”

Heb jij vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact met onze expert.

Frans Falize
Frans Falize 250X250 Nieuw

Deel dit nieuwsartikel