Nieuw bestuurslid: Colette Cloosterman (Jumbo)

Categorie
Gepubliceerd op: 22 januari 2019
Bijgewerkt op: 19 maart 2021
Geschreven door
Colette Cloosterman Van Eerd 800X400

Jumbo bouwt haar formules om de klant heen en wil daar zijn waar de klant is. Nu consumenten online steeds meer inspiratie opdoen, zullen ze in de toekomst ook vaker boodschappen online gaan bestellen. Dat Thuiswinkel.org het vertrouwen vergroot in het online winkelen en (ver)kopen makkelijker maakt, was voor Jumbo reden om lid te worden. Om de branche optimaal verder te kunnen helpen, is Colette Cloosterman (Chief Customer Officer) onlangs ook toegetreden tot het bestuur van de vereniging.

Colette Cloosterman is verantwoordelijk voor de hele winkelformule: het merk, de uitstraling en de klanten iedere dag een stem geven binnen Jumbo, zodat ze altijd vanuit de klant blijven kijken naar wat ze doen. “De afgelopen jaren is de vraag naar online bestellen en laten bezorgen van boodschappen enorm toegenomen. Zowel on- als offline zijn we de een na grootste retailer in Nederland. We willen onze klanten altijd en overal de beste service bieden en actief een bijdrage leveren aan het verbeteren van het offline én online winkelaanbod”, vertelt Colette.

Samenwerking is noodzaak

Jumbo besteedt veel aandacht aan de volledige omnichannel klantreis en de service die ze hierbij verlenen. De grootste uitdaging is volgens Colette om toekomstbestendig te werken in retail, zowel online als offline. “In onze organisatie komt er veel kijken bij het bouwen aan een leidende positie als omnichannel retailer. Door de verbinding met elkaar te zoeken en samen kennis op te bouwen van gemeenschappelijke thema’s bouwen we aan een innovatieve industrie die ons een leidende rol op wereldniveau kan geven.”

Die samenwerking vindt Jumbo in het netwerk van Thuiswinkel.org. “Alle leden die zijn aangesloten bij de vereniging hebben met elkaar gemeen dat zij hun klanten online op de beste en meest veilige wijze van dienst willen zijn. De onderwerpen die hiermee gemoeid zijn, raken ons allemaal. Hierin kunnen we dus vooral veel van elkaar leren en elkaar versterken. Ik denk dat er nog kansen liggen om Thuiswinkel.org als kenniscentrum verder uit te diepen door leden te verbinden en vaker kennis uit te wisselen. ShoppingTomorrow is al een mooi voorbeeld van een vergelijkbaar initiatief dat e-commerceprofessionals met elkaar verbindt.”

Colette als bestuurslid

Ook het beschermen van klantgegevens, met alle wet- en regelgeving die daarbij komt kijken, en thema’s als duurzaamheid zijn voor Colette erg belangrijk. “Hoe gaan we bijvoorbeeld op duurzame wijze om met verpakkingsmateriaal als karton en plastic? En hoe kunnen we de handen ineenslaan om onze bezorgprocessen efficiënter in te richten? We hebben ten slotte allemaal te maken met verpakking en transport. Je ziet in woonwijken niets anders dan bezorgers die af en aan rijden. Dat moet op termijn anders kunnen. Door elkaar niet puur als concurrenten te zien, maar soms ook als partners, kunnen we samen nog veel vooruitgang boeken. Een mooie uitdaging. Samen met de andere bestuursleden wil ik op deze thema’s samenwerken en elkaar inspireren, om uiteindelijk het aanbod voor de consument te verbeteren.”

Deel dit nieuwsartikel