LiveChat Service: "We verzorgen inmiddels chats voor veel klanten in meer dan 65 sectoren"

Categorie
Gepubliceerd op: 6 december 2019
Bijgewerkt op: 3 maart 2021
Geschreven door
Interview Live Chat Service 800X400

LiveChat Service is een online dienstverlener op het gebied van livechat. Ze helpen bedrijven en organisaties met het in contact komen met de consument via messaging. We spraken met Nick Blom, oprichter van LiveChat Service, over hoe hij in een gat in de markt is gesprongen.

Over LiveChat Service

LiveChat Service is in 2015 opgericht door Nick Blom. Nick (CEO) is begonnen vanuit het vastgoed waar hij met een van zijn grootste klanten de mogelijkheden besprak om bezoekers op de site beter vast te houden. Nick las veel positieve verhalen over livechat en stelde livechat voor. Klanten vonden dit prima, maar wilden niet zelf gaan chatten of het uitbesteden.

Volledig overtuigd van de mogelijkheden was Nick van 9 uur ‘s ochtends tot 9 uur ‘s avonds zelf antwoord aan het geven op alle binnenkomende vragen via de chat. De laptop ging overal mee naartoe: de supermarkt, de bioscoop en verjaardagsfeestjes. De chat sloeg aan en Nick zag een mooie business opportunity om de livechat te bemannen voor bedrijven die de chat willen uitbesteden.

“Nu vier en een half jaar later verzorgt een team van professionele chatoperators de chats voor een groot aantal klanten binnen meer dan 65 sectoren. Momenteel hebben we kantoren in Rotterdam, Groningen en Berlijn”, vertelt Nick.

In 2015 is Sietse Busser, Marketing Manager, begonnen bij LiveChat Service als afstudeerstagiair. Hij deed onderzoek naar het gebruik van livechat onder bedrijven uit de Twinkle Top100. Destijds lag het percentage bedrijven dat chat inzette nog onder de 20%. Een percentage dat nu ongetwijfeld hoger ligt.

Wat onderscheidt LiveChat Service van de concurrent?

“In september 2018 hebben we het chatsoftware bedrijf Cobrowser overgenomen. Deze overname heeft ons in staat gesteld bedrijven niet alleen de optie te bieden om de livechat bij ons uit te besteden, maar ook om bedrijven met de eigen werknemers te laten chatten middels onze software. We zijn met deze opzet uniek, omdat bedrijven doorgaans alleen de software of alleen de service leveren. Onze chatoperators maken gebruik van onze eigen software, waardoor we directe input krijgen over de functionaliteit ervan. Dit stelt ons in staat sneller te innoveren en onze software verder te optimaliseren.”

Wat zijn jullie plannen voor de (nabije) toekomst?

“In het begin van 2019 zijn we voor Under Armour gaan chatten. Gedurende het jaar hebben we de dienstverlening in meerdere landen uitgerold. Eerst naar Duitsland en later ook in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje. Duitse klanten hadden we voor Under Armour al en ook in het Engels voerden we al chats. Toch heeft Under Armour als klant bijgedragen aan de mogelijkheid om met LiveChat Service door te groeien in heel Europa. Dit is dan ook gelijk ons plan voor de nabije toekomst: De groei die we in Nederland al hebben gemaakt verder doorzetten in heel Europa. Daarna uiteraard wereldwijd!”

Wat is voor jullie de belangrijkste e-commercetrend in 2020?

“Een belangrijke trend voor ons, die eigenlijk al jaren geleden is ingezet maar nu ook meer binnen de zakelijke markt zichtbaar wordt, is messaging. Iedereen communiceert met vrienden, familie en collega’s via WhatsApp, Facebook, Instagram, etc. Maar we zien dat dit op steeds grotere schaal ook met bedrijven gebeurt. De chatsoftware ontwikkelen we steeds meer als een integraal communicatieplatform waar bedrijven via alle kanalen met potentiële klanten kunnen communiceren. Integraties met WhatsApp, Facebook Messenger en e-mail liggen voor de korte termijn op de roadmap.”

Waarom zijn jullie business partner van Thuiswinkel.org geworden?

“Dankzij het sterke keurmerk dat Thuiswinkel.org heeft opgebouwd versterken wij onze positie binnen de e-commercemarkt. Verder biedt de samenwerking mogelijkheden om betrokken te zijn bij evenementen georganiseerd door, of evenementen waar Thuiswinkel.org bij betrokken is. Eén van de eerstvolgende evenementen waar we met een eigen stand aanwezig zullen zijn zijn de Webwinkel Vakdagen op 29 en 30 januari 2020.”

Deel dit nieuwsartikel