Klium: Winstgevend met oog voor klanten

Categorie
Gepubliceerd op: 16 april 2019
Bijgewerkt op: 15 januari 2021
Geschreven door
Interview Klium 800 X 400

E-commercemanager Davy Agten startte in 2013 Klium, een van oorsprong Vlaamse webshop in elektrisch gereedschap, handgereedschap, technische producten, veiligheidsproducten en tuingereedschap. Inmiddels zijn er ook webshops voor de Nederlandse en Europese markt en heeft Klium sinds de oprichting jaarlijks groei gerealiseerd. “Dat hebben wij mede te danken aan onze sterke klantenservice.”

Klium is sinds 2013 niet alleen elk jaar gegroeid, de webshop is ook nog eens winstgevend. Davy: “En dat is niet zo vanzelfsprekend binnen onze branche. Online retailers hebben nog vaak te kampen met verliezen en zetten zich eerst in om marktaandeel te verwerven. Daarom ben ik er extra trots op dat wij elk jaar zwarte cijfers schrijven.”

Dat er goed aan de weg wordt getimmerd, blijkt ook wel uit het feit dat de webwinkel al meerdere prijzen heeft gewonnen voor de gehanteerde bedrijfsvoering. Zo prijken er al Belgische BeCommerce Awards (2017 en 2018) en een Safeshops Award (2018) en een Nederlandse Shopping Award (2016) op de schoorsteenmantel van het Klium-team. “Daar zijn we heel blij mee, vooral omdat het hier ook om prijzen gaat die door het publiek zijn vergeven. Dit geeft ons dus de bevestiging dat we goed bezig zijn en dat we de klant ook echt de beste online shoppingervaring geven.”

Nederlanders versus Belgen

Met haar webshop richt Klium zich op kleine bedrijven en consumenten in België, Nederland en de andere landen in de Europese Unie. “Tussen Nederlandse en Belgische klanten ervaren wij weinig verschillen, al hebben we wel twee verschillende shops voor ze. Dit komt vooral vanwege praktische zaken als betaalmethoden en omdat er taaltechnisch wat verschillen zijn. Daarnaast zijn de Nederlanders wel een beetje mondiger, dus dat is ook wel iets om rekening mee te houden, haha.”

Over de toekomstplannen is Davy ook heel helder: “We willen blijven groeien met klium.be en klium.nl, maar er gaat ook extra focus komen op klium.com, zodat we daar ook goede stappen kunnen zetten. Daarnaast willen we onze klanten nog beter van dienst zijn en volgens ons gaat dat het beste via een vorm van personalisatie. Je merkt overal dat dit een hot topic is, maar je moet er wel mee oppassen. Daarom is het zaak om dit voorzichtig te implementeren en we zijn nu aan het bekijken hoe we dit op een goede manier kunnen doen.

Uitstekende juridische ondersteuning

Klium is voor de Nederlandse website in 2015 lid geworden van Thuiswinkel.org en daar heeft Davy nog geen moment spijt van gehad. “We hebben aanvankelijk het lidmaatschap aangevraagd omdat onze klanten er specifiek om vroegen. Toen we het Thuiswinkel Waarborg op onze website mochten voeren, merkten we dat ook meteen want de conversie schoot omhoog. Dit komt gewoon door het vertrouwen dat het label uitstraalt.”

Maar het waarborg is al lang niet meer de enige toegevoegde waarde van het lidmaatschap voor Klium: “Ik wil hierbij ook een dikke pluim geven aan de juridische afdeling van Thuiswinkel.org! We hebben ze bijna nooit nodig, maar het is echt een plezier om met hen samen te werken. We krijgen namelijk altijd snel een goed en bruikbaar antwoord als we wel een juridische vraag hebben. Daarmee helpen zij ons echt vooruit”, besluit Davy.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp